Voor veel mensen is het lastig om hun lichaam in vorm te krijgen. Net niet fit genoeg zijn en vaak is het dan ook nog zo dat je net niet afvalt op de plekken waar je af zou willen vallen. Wil jij je lichaam meer in vorm krijgen, maar kom je nu niet verder? Kijk dan hier voor waar het misschien wel mis gaat bij jou.

Trainer in Twente: Je traint hoogstwaarschijnlijk de verkeerde spiergroepen

Een goede tip van een trainer in Twente is om de juiste spiergroepen te trainen. Vaker dan je denkt train je namelijk verkeerd. Dat is jammer, want voor veel mensen is het sporten ook nog eens iets waar ze een portie doorzettingsvermogen voor nodig hebben.

Neem nu het trainen van de buikspieren. Als je daarbij op de verkeerde manier bepaalde spiergroepen traint kun je sneller rugpijn krijgen. Met als gevolg dat je er vermoedelijk niet zo lang mee wil doorgaan of met het gevolg dat je zo’n zere rug hebt dat een tijdje het trainen niet lukt. Met name de bekende sit-up en de crunch kunnen een flinke belasting zijn voor je rug.

Verkeerd eten en niet sporten.

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat eten de belangrijkste basis is voor je gewicht. Meer nog dan sporten. Als je slanker wil worden, is minder eten doeltreffender dan sporten. Alleen wil dat niet zeggen dat je met sporten moet stoppen, want met sporten kun je vetweefsel omzetten naar spierweefsel en dat is natuurlijk wel degelijk goed voor de vorm van je lichaam. Dat kan het zelfs betekenen dat je door meer te sporten meer weegt. Toch heb je dan een gezonder figuur gekregen en je bodymassa is afgenomen, dus je ziet er wel slanker uit.

Geen trainer

Het voordeel van een trainer hebben, is niet alleen dat je ineens een mooi stok achter de deur hebt, maar ook dat je meer kennis tot je beschikking hebt. Een trainer kan je zeker op weg helpen om optimaal dat te trainen wat je moet trainen voor een optimale vorm.

Verkeerde mindset

Uiteindelijk is er een beperking aan je figuur. Iedereen heeft een bepaalde bottenbouw meegekregen. Je kunt nu eenmaal niet allemaal voorzien zijn van wat men ‘de ideale maten’ noemt. Het ideale figuur is vooral een gezond en fit figuur, zover dat mogelijk is. Op een manier die goed vol te houden is. Wat je veel ziet is dat mensen ook de lat juist te hoog hebben. Een mooi streven om grote doelen te bereiken, maar in de praktijk zie je dan dat iemand dan na een maandje of eerder al afhaakt. Het is gewoon te zwaar om vol te houden. Zeker als je met een hele slechte conditie en bijvoorbeeld veel overgewicht begint.