In de loop der jaren ben je wat haren kwijt geraakt, wat door verschillende redenen gebeurd kan zijn. Je mist je haren en de mogelijkheid om ze in een strak model te brengen. Maar haren krijg je helaas niet zo gemakkelijk terug. Toch is er een oplossing, haarimplantaten. Als je erover na zit te denken om ze te nemen, ga dan ook even na of je hier geschikt voor bent. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Gezondheid

Veel redenen waarom je juist wel of juist niet geschikt bent voor een haarimplantatie hangen af van je gezondheid. Dingen als bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes en immuunziekten kunnen negatief van invloed zijn op het door jou gewenste resultaat. Bloeddruk heeft zo invloed op de hoeveelheid bloed dat er op bepaalde momenten in je lichaam zit, want als dit te laag of te hoog is dan kan dit het verloop van de operatie beïnvloeden. Daarnaast zorgt diabetes ervoor dat de doorbloeding van de hoofdhuid minder is, waardoor het langer zal duren voordat het haar goed terug is gegroeid. Ga dan ook na wat jouw gezondheidsklachten zijn en of dit kan in combinatie met een haarimplantatie.

Externe factoren

Andere redenen die belangrijk zijn om rekening mee te houden voor een haartransplantatie, zijn de dingen die je zelf inneemt. Zoals alcohol, sigaretten en bloedverdunners. Het gebruik van de eerste twee zorgt ervoor dat de wond minder snel herstelt. Waar alcohol zorgt voor meer kans op bloedingen, zorgt nicotine voor minder doorbloeding in de hoofdhuid. Hiermee stoppen wordt geadviseerd en mocht je dit nou niet lukken, dan wordt aangeraden om minimaal 5 dagen voor de operatie en 5 dagen na, hier geen gebruik van te maken.

Dit zijn de belangrijkste factoren die bepalen of jij geschikt bent voor een haartransplantatie. Natuurlijk spelen leeftijd en eerdere soortgelijke behandelingen ook een rol. Ga dus goed na met een een kliniek of jij er geschikt voor bent en wat de opties voor behandeling zijn . De een kan je beter liggen dan de ander.

Bron: Visus Haarkliniek