Slapeloosheid is een slaapstoornis die ervoor zorgt dat je slecht slaapt of moeite hebt om in slaap te vallen. Een normale slaap patroon is als je vijf tot tien uren slaapt in de avond. Gemiddeld hebben wij vijftien minuten nodig om in slaap te vallen. Het is normaal om tussen de nacht door wakker te worden, tenzij het langer duurt om weer in slaap te vallen.

Temazepam

Temazepam is een benzodiazepine. Het heeft invloed op chemische stoffen in de hersenen die niet in evenwicht zijn bij mensen met slaapproblemen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheidssymptomen, als je bijvoorbeeld moeite hebt om te blijven slapen of in slaap te vallen. Deze medicijn kan verslavend zijn en je mag het alleen gebruiken met een recept van de dokter. Je mag het dus niet aan een ander geven of delen, vooral als de persoon een voorgeschiedenis heeft met drugsmisbruik- of verslaving.

Werking van Temazepam

Temazepam  werkt dus rustgevend en kan je ook suf maken. Op die manier kun je rustig in slaap vallen. Bij slapeloosheid en onrust kun je deze medicijn gebruiken. Het maakt je slaperig, maar ook je reactievermogen kan afnemen. Andere bijwerkingen kunnen zijn:  slappe spieren, verminderde coördinatie en geheugenproblemen. Je moet het dus innemen vlak  voordat je naar bed gaat en niet tijdens het werken of als je auto gaat rijden. Bij sommige mensen kan het allergische reacties veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je meteen stopt met het gebruiken ervan en je dokter raadpleegt. Tenslotte mag je deze medicijn niet delen met andere mensen, ook al lijden zij ook aan slapeloosheid.