We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten. Maar weinig mensen weten waarom het goed is om gezond te eten. Dat maakt het ook zo lastig om om ongezonde producten te laten staan. Producten zoals frisdrank, chips, koekjes en chocola. Ze zijn ontzettend lekker en daardoor lastig om te laten staan. Tegelijkertijd zijn ze ongezond voor je. Dit komt door de vele hoeveelheid suikers en het ontbreken aan ‘goede’ voedingsstoffen. In deze blog vertellen je wat de effecten van gezonde voeding zijn. Hopelijk is het op deze manier makkelijker om voortaan voor gezonde producten te gaan in plaats van ongezonde producten. 

Wat is goede voeding? 

Met goede voeding doelen we op voeding die voor voldoende voedingsstoffen en energie zorgt. Daarmee doelen we op koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en voldoende vocht. Door dagelijks goede voeding te nemen, vergroot je de kans op een krachtig immuunsysteem. Daarnaast kan goede voeding lichamelijke klachten en ernstige ziektes voorkomen. Zo zorgt goede voeding voor een kleinere kans op diabetes, een beroerte en zelfs een hartaanval. 

Groenten en fruit zijn belangrijk

Het is aan te raden om dagelijks minimaal 2 stuks fruit te nemen. Door dagelijks fruit te nemen verklein je de kans op hart- en bloedvatenziektes. Het meest ‘simpele’ fruit is al voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een appel of banaan. 

Gezond drinken

Ook is het belangrijk om kritisch te kijken naar wat je drinkt. Drink je veel frisdrank en alcohol? Dit soort drank heeft een negatieve invloed op je lichaam. Kies daarom voor water, thee en koffie zonder suiker. 

Advies over voeding

Vind je het lastig om voor jezelf te bepalen wat goede voeding is? En wil je het liefst iemand die met je meedenkt en samen met jou bijvoorbeeld een voedingsschema opstelt? Hier komt voedingsadvies om de hoek kijken. Voor meer informatie over voedingsadvies raden we je aan om een kijkje te nemen bij Healthy Food Moments