Tegenwoordig zorgen we niet alleen meer voor onszelf: het is ook nodig om ons te focussen op de wereld. Het milieu gaat er snel op achteruit en hoewel we eigenlijk al te laat zijn om hier iets aan te doen, is het beter om iets te doen dan niets te doen. Maar, in hoeverre is het eigenlijk mogelijk om op het milieu te letten, hand in hand met een vegetarische levenswijze? In deze blog vertellen we je er meer over!

Geen vlees

Het grootste struikelblok voor veel sporters is het feit dat ze geen vlees mogen eten. We begrijpen dat dit lastig is: in vlees zitten veel voedingswaarden die essentieel zijn in een sport dieet. Geen vlees betekent ook geen kip, wat voor veel sporters één van de belangrijkste voedingsbronnen is. Toch is het zeker mogelijk om als sporter vegetarisch te eten en dus zonder vlees de dagen door te komen. De eerste logische vervanger hiervoor zijn natuurlijk eiwitten, die ook te vinden zijn in (je raad het al) het ei. Zo is een broodje ei al een goede sportersmaaltijd, voornamelijk wanneer je deze ook bedekt met sla, tomaat en andere waardevolle voedingsbronnen.

Shakes

Sporten draait dus enorm veel om eiwitten, maar ook om proteïnen. Deze krijgen veel sporters binnen door middel van een proteïneshake: een soort milkshake waarin speciale proteïnepoeders vermengt zitten. Deze shakes raden wij enorm aan, alleen ruilen we de proteïne om voor de veganistische voedingssupplementen van Orthovitaal. Deze bieden de nodige vitaminen aan en zorgen voor de energie boost die jij nodig hebt voor het sporten. Ideaal dus!

Plan je dieet!

We begrijpen dat ondanks deze tips het alsnog lastig is om een succesvol dieet op te stellen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. In de meeste sportscholen zitten specialisten die je helpen met alles wat met je gezondheid te maken heeft. Dit betekent dat je je niet alleen richt op de juiste lichamelijke oefeningen, maar ook met een dieet. Wanneer jij tegen deze specialist zegt dat jij vegetarisch bent, ontvang je een volledig vegetarisch dieet die past bij je oefeningen. Zo heb jij binnen no-time het lichaam dat je wilt, op een ecologisch vriendelijke wijze!