Een personal trainer is iemand die je één-op-één begeleidt bij het bewegen om zo samen de doelstelling te bereiken. Klinkt goed. Wat je doelstelling ook is, gewichtsverlies, conditie verbeteren, mentaal beter in je vel zitten, een beetje hulp is altijd goed. Maar heb je daar echt een personal trainer voor nodig?

Fit en getraind

De tijd dat alleen de celebrities en de rijken der aarde een eigen personal trainer hadden, is voorbij. Het beroep is steeds meer ingeburgerd en steeds meer ‘gewone’ mensen maken er gebruik van.

Er komen steeds meer personal trainers bij, enthousiaste en superfitte mannen en vrouwen die er stralend uitzien. Een mooi voorbeeld en inspiratie om zelf ook beter te worden. Er kleeft echter nog steedse en imago van luxe rijkdom aan.

De afweging

Om dan ook maar direct met een nadeel te beginnen; het kost inderdaad geld om een personal trainer in te schakelen. In iedere geval meer dan een abonnement bij een sportschool.

Toch staan daar heel veel andere redenen tegenover om wel een personal trainer te gaan werken. De belangrijkste op een rijtje.

Persoonlijke motivatie. Als je zelfstandig wilt trainen, kan het soms moeilijk zijn om telkens weer de motivatie op te brengen. De trainer helpt je onder meer met structuur en verantwoordelijkheid.

Persoonlijk programma. Ongeacht wat je doel om te bewegen ook is, een personal trainer maakt een trainingsprogramma dat daar precies op is afgestemd. Het maakt immers nogal een verschil of je traint om te herstellen van een ziekte of voor een marathon.

Goede technische vaardigheden. Als je langer met een bepaalde sport bezig bent, wil je daar misschien verder in komen. De juiste techniek is dan vaak belangrijk. Iets wat een trainer heel goed kan bieden.

Veilig trainen. Hetzelfde geldt voor het veilig trainen. Een juiste lichaamshouding is erg belangrijk bij veel activiteiten. Het voorkomt overbelasting en blessures.

Eigen omgeving. Sommige personal trainers komen bij je thuis. Erg handig als je geen behoefte hebt om naar een sportschool te gaan. Je kunt gewoon in je eigen (woon-)kamer aan de slag.

Bron: Sterkerdanooit.nl