Als het gaat om het verzorgen van een geliefde bij jou in huis, wil je natuurlijk enkel het beste van het beste in huis halen als het aankomt op de hulpmiddelen. Niet alleen zijn deze hulpmiddelen erg prettig in gebruik, maar ze ogen ook nog eens erg fraai. Er zijn altijd wel een aantal hulpmiddelen die mantelzorgers in huis moeten hebben om hen te helpen bij het bieden van de best mogelijke zorg. We hebben de belangrijkste must-haves voor je op een rijtje gezet, lees dus snel verder!

Investeer in een bed dat in hoogte te verstellen is

Een bed dat in hoogte verstelbaar is, heeft tal van voordelen te bieden. Zo kan je net even wat het gemakkelijker maken om een patiënt in en uit bed te helpen. Dit is helemaal een fijne gedacht op het moment dat als hij of zij niet in staat is om zelfstandig te bewegen. Een bed dat in hoogte te verstellen is zorgt ervoor dat je dagelijkse taken net even wat minder energiekosten en je belast je lichaam minder intens.

Een ergonomisch looprek zorgt voor een erg comfortabel leven voor de hulpbehoevende

In het dagelijks leven mag een looprek natuurlijk niet ontbreken. Door een looprek te gebruiken, kan er bijvoorbeeld tijdens een revalidatie aan worden geleerd om je lopen weer goed onder de knie te krijgen of de algehele stabiliteit van de zorgbehoevende kan worden vergroot. Investeer altijd in een ergonomisch design dat erg prettig in gebruik is. Het is wel altijd erg belangrijk om te onthouden dat elke patiënt anders is en dat sommige hulpmiddelen wellicht niet geschikt zijn voor bepaalde situaties. Ga dus altijd een gesprek aan met een professional en ontdek wat voor opties er zoal zijn

Net even wat meer grip met anti-slip producten

In de badkamer, maar ook daarbuiten, zijn anti-slip producten een ware verrijking. Je kunt hierbij denken aan een douchestoel, maar er bestaan ook anti-slipmatten. Deze matten kunnen worden gebruikt in de badkamer en andere gladde oppervlakken om het risico op vallen te verminderen. Installeer daarnaast ook meteen handgrepen in de badkamer, slaapkamer en andere ruimtes. Door de handgrepen in deze ruimtes te installeren, kan de veiligheid van een patiënt vanaf het eerste moment worden vergroot. Ook kan het hem of haar helpen bij het opstaan en zitten. Al met al zijn er dus voldoende investeringen die zeker het overwegen waard zijn.