Als je iemand bent die last heeft van gespannenheid of angstgevoelens, en daardoor niet goed in slaap kunt vallen, dan heb je een medicijn nodig die wat sterker is dan alleen een simpel slaaptablet. Lorazepam wordt niet alleen als slaapmiddel gebruikt maar ook bij gespannenheid, angstgevoelens, onrust, paniekstoornissen, epilepsie, misselijkheid door chemokuren, en om de ontwenningsverschijnselen bij alcoholontwenning te verminderen. Als je last krijgt van een of meerdere van deze kwalen, dan is het handig om Lorazepam in huis te hebben.

Na inname zul je het effect van Lorazepam binnen 1 uur opmerken. Dit zal je de rust geven die je nodig hebt en zal volhouden 8 tot 12 uur lang volhouden. De kans is dus groot dat je de volgende dag nog lommerig en suf zult voelen. Het is dus beter om thuis te blijven. Als dat niet mogelijk is, dan moe je tenminste geen auto zelf besturen. Het medicijn kan je reactievermogen verminderen zodat je niet alleen jouw eigen leven, maar dat van een ander ook in gevaar kan brengen.

Je moet goed nagaan hoe vaak je het medicijn mag gebruiken. Gebruik je het alleen als slaapmiddel? Dan is het beter om het maar af en toe te gebruiken. Wordt het gebruikt tegen paniekstoornissen of bij ontwenningsverschijnselen? Dan is het beter om het niet langer dan 2 maanden te gebruiken. Gebruik je het langer dan aangegeven? Dan loop je de kans om er verslaafd aan te raken. Heb je het langer gebruikt? Het is dan beter om gebruik ervan af te bouwen en niet meteen te stoppen ermee.

Alle nodige informatie vindt je in de bijsluiter. Ben je niet zeker of je het wel of niet mag gebruiken? Raadpleeg een arts dan eerst voor meer zekerheid.

Lorazepam kun je gemakkelijk online bestellen zodat het helemaal aan huis geleverd kan worden. Zonder moeite te doen kun je jezelf verzekeren dat je genoeg in huis zult hebben voor noodgevallen.