Wil je sterker worden? Wil je er gespierd uitzien of wil je juist afvallen? Je bereikt je doel sneller door spiermassa op te bouwen. Wanneer je spiermassa opbouwt, ben je tegelijkertijd bezig om calorieën te verbanden. Door calorieën te verbranden zul je gewicht verliezen én er sterker (en dus fitter) uit komen te zien. Maar hoe bouw je spiermassa op? We vertellen je erover in deze blog. 

Krachttraining voor meer spiermassa

Spiermassa bouw je het snelst op door aan aan krachttraining te doen. We raden je dus aan om je in te schrijven bij de sportschool. Wil je effectief trainen? Train dan meerdere spiergroepen tegelijk. Het best kun je een personal trainer inschakelen zodat hij of zij alle oefeningen kan laten zien. Dan weet je zeker dat je de oefeningen jezelf goed aanleert. Het zou zonde zijn om de oefeningen verkeerd aan te leren en blessures op te lopen. 

Wanneer je aan krachttraining doet, geef je je spieren een optater. Eigenlijk ben je bezig je spieren kapot te maken. Tijdens de rust geef je je spieren de gelegenheid om weer te herstellen. 

Rust is belangrijk

Na het trainen is het belangrijk om voldoende rust te nemen. En met rust doelen we ook op slaap. Zoals we net al aangeven geef je op deze manier je spieren de tijd om te herstellen. Je spieren zullen sterker worden doordat ze een optater gekregen hebben.  

Eiwitten voor herstel

Naast dat het belangrijk is om rust te nemen, speelt voeding ook een grote rol. Je stelt je spieren in staat om te groeien door voldoende eiwitten te nemen. Eiwitten haal je uit allerlei voeding. Je haalt het bijvoorbeeld uit eieren, kwark en vlees. Vind je het lastig om dagelijks voldoende eiwitten uit voeding binnen te krijgen? Dan raden we je aan om supplementen te kopen. Eiwitten bestellen helpt je makkelijker om aan je dagelijkse behoefte te komen!