Gezondheid is een belangrijk onderwerp in recente jaren. Om je lichaam sterker en fitter te maken is gezonde voeding essentieel. Gezonde voeding zorgt voor energie, herstel van het lichaam en schakelt ziekteverwekkers uit. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste voeding? Dan kan je langsgaan bij een diëtist. In grote steden heb je meestal genoeg keuze in diëtisten. Neem als voorbeeld Den Haag, een diëtistenpraktijk in Den Haag vinden zal geen probleem zijn. In minder dichtbevolkte omgevingen zal dit een groter probleem zijn. Daarom geven wij je dé tips, zodat je niet langs een diëtist hoeft te gaan.

Eet genoeg vezels

Vezels zijn essentieel voor je darmen. Vezels stimuleren namelijk de darmwerking waardoor je voeding beter kunt verteren. Volwassenen hebben meer vezels nodig dan kinderen. Ook zijn er verschillen tussen man en vrouw. Mannen hebben ongeveer 40 gram vezels nodig per dag en jongens 25 gram. Voor vrouwen is dit aantal iets lager, namelijk 30 gram en voor meiden 20 gram.

Groenten en fruit zijn key

Van jongs af aan is verteld dat groenten en fruit goed voor je lichaam zijn. In groenten en fruit zitten allerlei belangrijke vitaminen en mineralen die goed voor je lichaam zijn. Ze geven je energie en zijn essentieel voor je immuunsysteem. De aanbevolen hoeveelheid aan groenten ligt op minimaal 250 gram per dag, meer kan absoluut geen kwaad. Voor fruit ligt dit op 2 stuks fruit per dag. Hierbij is het belangrijk om te variëren. In verschillende soorten fruit zitten verschillende soorten vitaminen en mineralen.

Drink voldoende water

Water drinken is een van de gemakkelijkste en belangrijkste zaken om te onderhouden voor een gezond lichaam. Je lichaam bestaat ongeveer voor 70% uit water. De dagelijkse hoeveelheid die je minimaal moet drinken is 2 liter. Water zorgt ervoor dat je hersenen en organen goed kunnen functioneren. Als je genoeg water drinkt werkt je lichaam als een geoliede machine, zo kan jij je goed focussen op je doelen.

Eiwitten zijn niet alleen voor sporters

Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen die vaak sporten voldoende eiwitten moeten eten. Dit komt natuurlijk omdat eiwitten ervoor zorgen dat je spieren herstellen. Maar ook voor de mensen die niet sporten is het belangrijk om het lichaam te voorzien van eiwitten. Je gebruikt dagelijks veel spieren, ook al valt dit niet op. Denk aan wandelen, traplopen maar zelfs bij het afwassen gebruik je spieren. Als je genoeg eiwitten binnenkrijgt herstellen je spieren sneller en heb je meer kracht. Zo blijft er meer energie over voor andere dingen.