Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om te bewegen. Jij bepaalt zelf natuurlijk hoe jij wilt bewegen. Het heeft niet alleen te maken met het voorkomen van overgewicht. Bewegen heeft ook andere voordelen voor je gezondheid. Je wordt er vrolijk van, het is goed tegen stress en het houdt je bovendien jong. Hoe zorg je ervoor regelmatig te bewegen?

Houd je aan een schema

Plan het bewegen in en houd je er ook serieus aan. Stel het niet uit vanwege werk, tenzij je echt moet werken. Overmacht kan een spelbreker zijn maar verder moet je je gewoon aan je schema houden. Dan lukt het wel regelmatig te bewegen.

Huur een personal coach

Geen zelf discipline en geen kennis van oefeningen? Laat een personal coach je inspireren om te starten maar ook om door te gaan. Zodat je uiteindelijk ervan gaat houden en je de zelf discipline wel op kunt brengen.

Schrijf je in bij een gym

Hou je van gewichtjes? Er is zeker wel een gym bij jou in de buurt waar je je kan inschrijven. Met behulp van de vele toestellen kun je zeker een volledige workout doen.

Beweeg niet alleen

Kun je een groepje vormen met familie, vrienden of collega’s die allemaal een workout willen? Je kunt natuurlijk alleen bewegen maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. In een groepje bewegen betekent ook dat je elkaar kunt ondersteunen door te zetten.

Kies jouw favoriete sport

Sporten is een goede manier voor een workout. Je kunt dan kiezen voor een sport welke past bij jou. Zodat je er ook plezier aan hebt tijdens je workout en dat het niet een sleur wordt.

Regelmatig bewegen is goed voor ons lichaam en dus voor de gezondheid. Het hoort bij een gezonde leefstijl net als gezond eten en drinken. Plan je workout in volgens een schema en houd je ook eraan. Breng een bezoekje aan een gym, wellicht dat je je inschrijft. Als je de discipline niet zelf kunt opbrengen, schakel een personal coach in om je te pushen. Vorm groepen om het gezelliger te maken of doe een sport die jij leuk vindt. De 10 beste manieren voor een workout zie je op dit lijstje van www.10beste.com.