Er zijn 2 dingen die we vrijwel allemaal wel willen. Dat is het verdienen van geld en fit worden. De meeste mensen bereiken dat door overdag op het kantoor te zitten, en geld te verdienen, en daarna ’s avonds naar de sportschool te gaan. Maar is er een betere manier om dit te combineren? De mogelijkheden zijn er en daar gaan we het over hebben. 

Een beroep waar je fit van wordt

Er zijn veel fysiek intensieve beroepen te vinden die veel energie kosten om ze uit te voeren. Door het doen van een van deze beroepen zal je merken dat je in een korte tijd erg fit zult worden.

Maar wat zijn deze beroepen dan? Ten eerste zijn mensen die in de bouw werken vaak erg fit, maar voor deze groep is het belangrijk om zo voorzichtig mogelijk met hun lichaam om te gaan, want het kan namelijk ook te zwaar zijn voor het lichaam. Denk aan als we veel op de knieën aan het werk zijn.

Ook verhuizen hebben een beroep die veel inspanning nodig heeft. Het constant sjouwen van meubelen en andere spullen die moeten worden verhuisd. Bij deze groep geldt natuurlijk ook dat het belangrijk om voorzichtig met je eigen lichaam om te gaan, maar wanneer dat gebeurd dan kan dat voor een fit en sterk lichaam zorgen, terwijl je er betaald voor krijgt. Meer inspiratie vinden voor deze beroepen? Kijk dan eens op deze site.

Laat de auto staan en pak de fiets

Hebben we het echt nodig om met de auto naar het werk gaan of is de afstand ook mogelijk met de fiets. Zelfs als het aan de verre kant lijkt is het voor veel mensen toch mogelijk om toch te gaan fietsen. Haal een racefiets en maak er een workout van. Soms is het mogelijk om op je werk meteen even te douchen, zodat je dat thuis in de ochtend ook niet hoeft te doen. 

Naast dat je er fit van wordt en de workout er al op hebt zitten, bespaar je ook nog eens op brandstof. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voordelen die het heeft om in de ochtend te sporten.

Haal de voordelen uit thuiswerken

Nu we in een tijd als deze veel vanuit huis moeten werken, kun je hier ook voordelen uit halen. Zet bijvoorbeeld een timer elk half uur, uur of om de 2 uur. Enerzijds blijf je bewust van de tijd en daarnaast kun je elke keer, wanneer de timer afgaat, wat push ups, jumping jacks of een andere oefening doen. Je blijft er ontzettend fit van en voor het werken zelf is het ook goed om het bloed weer even door je lichaam heen te laten stromen.

Gebruik de pauze slim

Snel even achter je bureau eten omdat je nog wat af moet maken? Het is niet slim om de hele dag stil te blijven zitten. Gebruik de pauze om te bewegen en een blokje om te lopen