Je bent een sporter, je bent fanatiek en je staat het liefst iedere dag op het veld om te trainen. Weer of geen weer, niets staat jouw sportieve doelen in de weg. Behalve dan een zompig sportveld. Na veel regen blijven natuurlijke grasvelden nog lang zacht en modderig. Sporten op een modderig grasveld is niet alleen vervelend, het zorgt er ook voor dat de grasmat beschadigd. Ben je klaar met trainingen die afgelast worden in verband met de weersomstandigheden? Dan zijn kunstgras sportvelden dé oplossing voor jou en je team. Met een kunstgrasveld kan je op elk gewenst moment sporten. Daarnaast heeft kunstgras nog vele andere voordelen ten opzichte van gewone grasvelden. Wij hebben de drie belangrijkste alvast voor je op een rijtje gezet.

Het hele jaar trainen op een groen grasveld

Sportvelden worden over het algemeen zeer intensief gebruikt. Natuurlijke grasvelden zijn onderhevig aan slijtage waardoor er vrij snel kale plekken kunnen ontstaan. Daarnaast zijn natuurlijke sportvelden in de winter vaak modderig en in de zomer dor en uitgedroogd. Met een kunstgras sportveld ben je ervan verzekerd dat je het hele jaar door kan sporten op een fris groen sportveld. Kunstgras is erg slijtvast en blijft zijn mooie kleur groen behouden. Kunstgras voor sportvelden doorstaat zelfs de meest intensieve trainingen waardoor kale modderige plekken voorgoed verleden tijd zijn.

Altijd een strak sportveld

Kuilen, molshopen en lange graspollen: allemaal verleden tijd als je investeert in een kunstgras sportveld. In natuurlijke grasvelden zitten regelmatig oneffenheden die voor vervelende valpartijen en blessures kunnen zorgen. Met een kunstgras sportveld heb je hier niet langer last van. Daarnaast heeft het gras altijd de ideale lengte waardoor de bal niet vertraagd word door te lange grassprieten. Het sporten op een kunstgras sportveld is dus ook nog eens efficiënter en veiliger dan sporten op een natuurlijke grasmat!

Nooit meer grasmaaien

Kunstgras sportvelden zijn extreem onderhoudsvriendelijk. Er hoeft niet besproeid te worden en ook grasmaaien is verleden tijd. Het kunstgras sportveld hoeft alleen af en toe geborsteld worden. Dit is een simpel klusje dat maar enkele keren per jaar gedaan hoeft te worden. Door te investeren in kunstgras sportvelden bespaar je op jaarbasis veel water. In verhouding is een kunstgras sportveld dus ook nog eens goed voor het milieu!