Wil je graag een paar kilo kwijtraken en een mooier lichaam krijgen? Dan is krachttraining de sleutel tot succes. Krachttraining is allang niet meer exclusief een onderdeel voor mannen. Voor vrouwen is krachttraining net zo goed. Maar, een vrouwenlichaam zit anders in elkaar en daarom train je andere spiergroepen. Kan krachttraining helpen bij afvallen en hoe bereik je je droomlichaam met krachttraining?

Afvallen met krachttraining

Om af te vallen moet je minder calorieën tot je nemen dan je verbruikt. Door te sporten kun je je calorieverbruik verhogen. Daarnaast bouw je door krachttraining voor vrouwen spiermassa op, wat leidt tot een mooier lichaam. Daarnaast voorkomt krachttraining voor spieropbouw. Zo verlies je geen spiermassa tijdens het afvallen. Het resultaat is afvallen en een mooier lichaam!

Alleen duurtraining is niet genoeg

Je spiermassa is verantwoordelijk voor zo’n 22% van je energieverbruik. Zo helpen spieren je overtollige kilo’s kwijt te raken. Ook in rust verbranden je spieren calorieën waardoor je stofwisseling sneller wordt. Dit bevordert de vetverbranding op de lange termijn. Krachttraining zorgt ervoor dat je met het juiste trainingsschema spiermassa opbouwt. Alleen duurtraining in combinatie met een dieet zorgt ervoor dat je afvalt. Maar op langere termijn verlies je op deze manier ook spiermassa.

 

Profiteer van krachttraining

Een van de grootste voordelen van krachttraining is dat je er een gespierd en gedefinieerd lichaam van krijgt. Je lichaam wordt strakker en hierdoor ga je er vrouwelijker uitzien. Doordat je een lager vetpercentage hebt worden je contouren beter zichtbaar waardoor je vrouwelijke rondingen beter uitkomen. Met krachttraining kun je de verhoudingen van je lichaam zo beïnvloeden dat je lichaam beter in verhouding lijkt. Brede heupen kun je bijvoorbeeld compenseren door je bovenlichaam te trainen. Je kunt beginnen met krachttraining door 2 dagen per week te trainen. Dit kun je opbouwen naar 3 keer in de week.