Stress, angst en vermoeidheid, iedereen krijgt er vroeg of laat wel mee af te rekenen. We leven een steeds drukker leven en lijken onszelf daarbij van tijd tot tijd voorbij te rennen. Je hebt je baan en de verplichtingen die daar bij horen, je hebt een sociaal netwerk en je hebt kinderen die je tijd, aandacht en liefde verdienen. Vaak gaat dit alles ten koste van de tijd die je voor jezelf neemt om even te ontspannen en alle zorgen aan de kant te kunnen zetten. Goede voeding is dan ook geen overbodige luxe om ervoor te zorgen dat je op elk moment voldoende energie blijft overhouden om het allemaal nog de baas te kunnen. Niet te verwonderen dat superfoods steeds populairder worden en het gebruik ervan steeds meer ingeburgerd raakt.

Waarom superfoods een goed idee zijn

Als we het hebben over superfoods, hebben we het over die voedingsmiddelen die een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid en je algemeen welzijn. Omdat stress, angst en vermoeidheid natuurlijk niet bijdragen aan dat algemeen welzijn, is het gebruik van superfoods die hier een invloed op hebben aan een opmars bezig. Maca poeder bijvoorbeeld helpt om het stressniveau te verlagen, serotonine helpt angstgevoelens te verminderen en verschillende vitamines geven je een boost aan energie. Maar wist je dat ook ashwagandha een positief effect heeft op hoe je angsten, stress en vermoeidheid ervaart?

Ashwagandha

Het is helemaal niet vreemd als je nog nooit van ashwagandha gehoord hebt. Hoewel het verschillende positieve effecten oplevert, zijn er nog maar weinig mensen die het ook echt kennen.

Wat is het?

Ashwagandha kan gezien worden als één van de belangrijkste kruiden binnen de Ayurveda, wat de traditionele Indiase geneeskunde is. Het komt oorspronkelijk voor in Afrika, het Middellandse Zee gebied, Zuid-Azië en Mauritius in de vorm van een wilde plantensoort die tot een halve meter hoog kan groeien. Indianen en Afrikanen kennen het gebruik al meer dan 3000 jaar, maar het wordt ook bij ons steeds populairder, vaak bij atleten.

Welke voordelen levert het je op?

Wetenschappelijk onderzoek heeft al herhaaldelijk aangetoond dat ashwagandha een positief effect heeft op het verminderen van angst, stress en vermoeidheid. Het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen mentale en fysieke stress waardoor je beter kunt ontspannen en tot rust komen. Een ontspannen en rustig gevoel zorgen er dan weer voor dat je beter kunt slapen, wat dan weer leidt tot meer energie. Als we het hebben over superfoods past deze ashwagandha dus vast en zeker in het rijtje.

Van het nemen van ashwagandha een goede gewoonte maken

Onbekend is onbemind, zeggen ze wel eens en je zou dit ook kunnen zeggen over ashwagandha. Omdat veel mensen het nog niet kennen, is het gebruik ervan, ondanks de positieve effecten, nog eerder beperkt. Atleten hebben de voordelen al ontdekt, maar eigenlijk is het voor iedereen een goed idee. Het is een natuurlijke manier om die angsten, stress en vermoeidheid eindelijk een halt toe te roepen en voluit van het leven te genieten.
Ashwagandha is verkrijgbaar in poedervorm en capsules en kan ook jou helpen om van die vervelende stress en alle gevolgen ervan aan te pakken.