Het gevoel dat je eindelijk je bril kunt inruilen voor een paar lenzen is voor veel mensen al bevrijdend, maar het kiezen voor contactlenzen maakt het leven nóg een stukje gemakkelijker. Zo kun je weer normaal een duik in het zwembad nemen zonder iedereen omver te lopen en kun je als vrouw je ogen opmaken zonder dat er dingetjes in je contactlenzen terecht komen. Een goede keuze dus. Én het bespaart kosten, want je hoeft dit niet te investeren in de zoveelste nieuwe bril of lenzen. Maar hoeveel kost laseren nu eigenlijk?

Bril, lenzen of laseren?

De keuze is reuze en zeker in 2021 wordt het steeds populairder om je ogen te laten laseren. Als je je ogen namelijk laat laseren, dan heb je dit vaak binnen drie jaar al terugverdiend. Een bril is prachtig, maar een eenvoudig model kost vaak al meer dan 100 euro en een luxe model kan oplopen tot 800 euro. Opgegeven moment voel je weer de behoefte aan wat nieuws en investeer je ook een groot bedrag aan nieuw montuur.

Lenzen zijn te verdelen in maandlenzen en daglenzen, waarbij maandlenzen vaker goedkoper zijn, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Als je je lenzen namelijk incidenteel gebruikt, dan zijn daglenzen weer goedkoper. En het laseren van ogen? Jup, een flinke investering, maar ook flink veel voordelen.

Ooglaseren kosten

De kosten voor ogen laseren kunnen flink variëren. Zo kan een behandeling verschillen van 800 euro tot wel 2000 euro per oog. is een flinke investering, maar vaak kun je met een all-in tarief een goede prijs ontvangen inclusief alle nacontroles en nabehandelingen. Bij de keuze van een kliniek kijk je naast de kwaliteit en veiligheid, ook naar de kosten die hiermee gepaard gaan. Wist je dat er een mogelijkheid bestaat om de kosten voor een ooglaserbehandeling deels te laten vergoeden vanuit de aanvullende verzekering?

Vergoeding zorgverzekering

Vanwege de hogere kosten voor een ooglaserbehandeling is het helaas niet voor iedereen gemakkelijk om voor deze behandeling te kiezen. Máár om deze behandelingen voor een groter publiek toegankelijk te maken, vergoeden veel zorgverzekeraars een deel van de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Het is daarbij goed om naar je zorgverzekering in 2021 te kijken en inzicht te verschaffen in je vergoedingen omtrent ooglaseren. De aanvullende informatie staat vaak vermeld in de polisvoorwaarden en vergoedingen overzichten, welke zijn gepubliceerd door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen, bij medische noodzaak, kan een ooglaser behandeling vanuit de basisverzekering (deels) worden vergoed. Laat je daarbij goed informeren bij je zorgverzekering en behandelend arts.