Als keeper wil jij je het liefst zo goed mogelijk voor elke wedstrijd voorbereiden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Natuurlijk is zelf trainen erg belangrijk, maar af en toe is het ook goed om even uit te rusten en te kijken naar hoe een ander het doet. Wat is dan een beter voorbeeld dan één van de keepers uit het volgende rijtje? We noemen de top 5 keepers in 2023 voor je!

  1. Emiliano Martínez – Aston Villa

Het klinkt misschien raar: een top 5 keeper van de wereld bij Aston Villa. Toch is het in het geval van Martínez zeker het geval. Dit bewees hij op het WK van 2022, waar hij (samen met Messi) zijn land op sleeptouw nam om vervolgens het toernooi te winnen. Met indrukwekkende saves gedurende het hele toernooi speelde hij zichzelf enorm in de kijker. Martínez is meer dan alleen een penaltykiller, waardoor hij het zeker verdient om dit lijstje af te trappen.

  1. Alisson – Liverpool

Dit seizoen is voor elke Liverpool één en al drama, maar als er toch een lichtpuntje aangewezen moet worden, dan zal elke supporter direct naar hun keeper wijzen. Het is misschien een beetje valsspelen, maar als je veel schoten op je afgevuurd krijgt, krijg je ook alle ruimte om je te laten zien. En dat is precies wat Alisson dit seizoen bij Liverpool doet! Als het niet aan hem lag, was Liverpool dit seizoen een ploeg in het rechterrijtje, maar zijn briljante saves houden Liverpool in de strijd voor een Champions League plek.

  1. Mike Maignan – AC Milan

Toen Frankrijk te horen kreeg dat Hugo Lloris zou stoppen als keeper van het nationale elftal, was een enorme schrik een logisch gevolg. Toch bleef dit uit. De reden hiervan is Mike Maignan: een briljante keeper die het stokje maar wat graag overnam. Misschien verrast het je dat Maignan zo hoog in dit rijtje staat, maar hij laat ondertussen al aardig wat seizoenen zien wat hij in huis heeft. Niet alleen nam hij zijn ploeg mee naar het Italiaanse kampioenschap in 2022, ook in 2022-23 laat hij zien wat hij in huis heeft nu zijn ploeg minder presteert. Een keeper voor de toekomst!

  1. Thibaut Courtois – Real Madrid

De top 2 staat eigenlijk vast en het antwoord wie jij beter vindt zal waarschijnlijk ook veel te maken met wie je beter vindt: Barcelona of Real Madrid. We proberen het zo objectief mogelijk te bekijken en komen zo tot de conclusie dat de nummer twee positie ingevuld wordt door Thibaut Courtois. Natuurlijk betekent dit nog steeds dat hij een fantastische keeper is, wat hij onder andere liet zien in de Champions League finale tegen Liverpool in 2022. Courtois is al jarenlang één van als niet de beste keeper ter wereld: de nummer één positie zou ook zeker voor hem kunnen zijn.

  1. Marc-André ter Stegen – FC Barcelona

FC Barcelona heeft dit seizoen in 27 wedstrijden slechts 9 tegendoelpunten gekregen. Natuurlijk mag je hiervoor credits geven aan de goede verdediging, maar je kunt er hierdoor eigenlijk ook niet omheen dat Marc-André ter Stegen momenteel de beste keeper ter wereld is. Met katachtige reflexen en een fantastisch spelinzicht helpt ter Stegen zijn ploeg elke week opnieuw, wat te zien is zijn aantal clean sheets: 20. Dit maakt hem, volgens ons, de beste keeper van 2023.

Wat vind jij?

Kun jij je vinden in ons lijstje, of is er toch nog een keeper die ontbreekt volgens jou?