Al bij het opstaan in de ochtend is het belangrijk dat onze huid in de loop van de dag goed beschermt is. Denk maar aan de werking van de zon, maar ook de droge lucht binnenshuis of op kantoor. Na verloop van tijd, zal dit de huid verouderd laten eruitzien of komen de eerste rimpels sneller aan dan verwacht. Met een goede dagcrème zal dat echter niet zo snel gebeuren en zal men niet zo snel last krijgen van jeuk of een huid die aan het uitdrogen is.

Onze huid vormt de laatste barrière naar buiten toe

Onze huid wordt beschouwd als het grootste orgaan waar we over beschikken en is de taak van dit orgaan niet bepaald eenvoudig te noemen. Denk maar aan alle invloeden van buitenaf die tegengehouden moeten worden en waar men vaak geen idee van heeft. Van de Uv-straling afkomstig van het zonlicht is het wel bij iedereen bekend dat die schadelijk is voor de huid, maar zijn e rook andere factoren zoals stof, droge lucht en hitte die een aanslag plegen op deze vrij dunne laag om ons heen. Nu heeft de natuur daar wel rekening mee gehouden en wordt er bijvoorbeeld vet geproduceerd door de vele kliertjes om de huid soepel te houden en moet het pigment in de huid ervoor zorgen, dat de werking van schadelijke stralen wordt teruggebracht. Toch zal dit in de praktijk niet voldoende blijken en zal een dagcrème wel een groot verschil kunnen uitmaken. Die zorgt namelijk voor een extra beschermende laag en bevatten de meeste crèmes stoffen om de schadelijke straling tegen te houden (zonnebrandcrème) en tegelijk een hydraterende werking te hebben.

Let bij de aanschaf van zo een crème wel even op het huidtype waar je over beschikt omdat de vele beschikbare crème soorten afgestemd zijn op bepaalde typen huid. Ook word teen regelmatige reiniging aangeraden en zijn er speciale producten daarvoor verkrijgbaar.