Voel je het al? Die zachte bries die over je gezicht waait, de temperaturen die langzaam beginnen te stijgen, de bloemen die beginnen te bloeien – jawel, de zomer is in aantocht! En terwijl we allemaal uitzien naar die zonnige stranddagen en gezellige BBQ-avonden, is er één ding dat we niet moeten vergeten – onze huid voorbereiden op de zonnige maanden die voor ons liggen. Ben jij al begonnen? Zo niet, geen zorgen, we hebben de perfecte tips voor je!

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan de zomer? Stranddagen, BBQ’s, terrasjes pakken, toch? En natuurlijk wil je dat je huid er op haar best uitziet tijdens al deze activiteiten. Maar hoe bereid je je huid voor op de zomer?

Hydrateren moet je leren
Het eerste punt op onze checklist is hydratatie. Waarschijnlijk heb je het al duizend keer gehoord, maar we zeggen het nog een keer – je huid heeft vocht nodig om gezond en stralend te blijven. Dit is vooral belangrijk tijdens de zomermaanden, wanneer de hitte en het zonlicht je huid kunnen uitdrogen. En nee, een glas water hier en daar is niet genoeg. We hebben het over het consequent drinken van minstens 2 liter water per dag. Geloof ons, je huid zal je dankbaar zijn!

De juiste zonbescherming
Vervolgens hebben we zonbescherming. Hier is een feit dat je misschien niet wist – blootstelling aan de zon veroorzaakt 90% van de tekenen van huidveroudering. Dat is een goede reden om zonnebrandcrème te gebruiken, toch? Kies een zonnebrandcrème met een hoge SPF en vergeet niet om deze elke twee uur opnieuw aan te brengen, en vaker als je zwemt of zweet. Het dragen van een hoed en een zonnebril kan ook helpen om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

De juiste voeding van binnenuit
Vergeet tot slot niet om je huid van binnenuit te voeden. Dit betekent het eten van een evenwichtig dieet rijk aan fruit, groenten en mager eiwit, en het vermijden van verwerkte voedingsmiddelen die je huid kunnen ontsteken en puistjes kunnen veroorzaken. Het is ook een goed idee om een huidvriendelijke multivitamine te nemen om er zeker van te zijn dat je huid alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft.

Lasertechnologie tot je dienst
En wat als je al bepaalde huidproblemen hebt, zoals ongewenste haargroei of hardnekkige vetophopingen die ondanks gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging niet verdwijnen? Daar kan een professionele  laserkliniek  bij helpen. Met geavanceerde laserontharingstechnologieën en innovatieve vetbevriezingsbehandelingen, kunnen zij je helpen om deze problemen effectief aan te pakken. Zo kan je met vertrouwen de zomer in, zonder je zorgen te maken over ongewenste haargroei of de pasvorm van je favoriete zomeroutfit.