Heb je wel eens een droom gehad waarin je je tanden verliest? ’s Nachts schrik je zwetend wakker door deze nare nachtmerrie. Het voelde zo ontzettend echt, dat je haast het gevoel krijgt dat je zo snel mogelijk naar de tandarts moet om te laten checken of alles nog goed is in jouw mond. Het wordt aangeraden om minimaal 2 keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts, maar lang niet iedereen doet dat. Of dit nou komt door tijdtekort, luiheid of angst, het is noodzakelijk voor de gezondheid van jouw gebit. In deze blog hebben we 4 redenen voor je om regelmatig een bezoekje te brengen aan de tandarts!

Nummer 1 – Gaatjes

De belangrijkste reden waarom we vergeten naar de tandarts te gaan, is omdat we denken dat alles in orde is met onze tanden door gewoon in de spiegel te glimlachen. In de spiegel kun je helaas niet alle hoekjes je tanden bekijken, waardoor je misschien gaatjes kunt hebben die je niet ziet. Wanneer deze niet op tijd behandeld worden, kunnen deze groter worden en in sommige gevallen je tandzenuw aantasten.

Nummer 2 – Tandplak

Tandplak is de plakkerige laag die zich op je tanden vormt door een opeenhoping van bacteriën. Als tandplak te lang op je tanden zit, verhardt het tot tandsteen. Tandplak is moeilijk te zien omdat het zich vaak achter en tussen de tanden vormt. Als je dit te lang laat zitten, verslechtert het de gezondheid van jouw tandvlees. De tandarts kan tandplak waar jij niet bijkomt makkelijk verwijderen, waardoor er geen tandsteen ontstaat!

Nummer 3 – Gezond tandvlees

Heb je wel eens dat je tandvlees begint te bloeden tijdens het poetsen? Dit komt door het tandsteen wat op jouw tanden zit. Het maakt het tandvlees zwak en gevoelig, waardoor het snel gaat bloeden tijdens het poetsen. Door regelmatig naar de tandarts te gaan en eens in de zoveeltijd een goede schoonmaakbeurt krijgen van de mondhygiënist, voorkom je bloederige tandvleesproblemen!

Nummer 4 – Verstandskiezen

Vaak voelen we ongemak of pijn, maar vinden we geen reden. Dit kunnen jouw verstandskiezen zijn die opkomen. Het kan ontzettend naar voelen wanneer deze opkomen.

Zo kunnen ze hoofdpijn, tandpijn, tandvleespijn bezorgen en zelfs ongemak bij het bijten. Hoewel ze niet bij iedereen opkomen, heeft de meerderheid van de mensen last van hun verstandskiezen wanneer ze opkomen. Het kan zijn dat ze scheef uitkomen of dat je niet genoeg ruimte hebt in jouw mond. Als deze niet vroegtijdig worden verwijderd, kunnen jouw andere tanden scheef komen te staan. Breng daarom een bezoekje aan de tandarts als je last hebt van jouw verstandskiezen.

Ben je op zoek naar een goede tandarts in Amsterdam West? iSmile heet u van harte welkom!