Medicijnen zijn er om ons te helpen tegen verschillende aandoeningen. Voordat wij een medicijn kunnen gebruiken, is het verstandig om onze huisarts om advies te vragen. Voor advies kun je ook terecht bij de apotheek waar je je medicijnen altijd hebt gekocht. Zeker als je geen recept nodig hebt om een bepaald medicijn te kopen. In dit artikel word je alvast geholpen aan wat informatie over twee slaapmiddelen namelijk, zolpidem en temazepam.

Wat is zolpidem?

Zolpidem is een slaapmiddel tegen slapeloosheid dat je slaperig en suf maakt. En dat begint reeds een half uur na inname. Zolpidem blijft totaal 6 uren werken. Autorijden is dan ook voor 8 uren verboden. Voorkom verslaving door het eens in de 3 dagen te gebruiken. Zo werkt zolpidem beter. Heb je het 14 dagen achtereenvolgens gebruikt, dan zul je het langzaam moeten afbouwen. Gebruik geen alcohol samen met zolpidem. Je wordt er nog suffer van en het vertraagt jouw reactievermogen nog meer. Ongemakken die je erbij kunt ervaren zijn geheugenverlies, hoofdpijn, maagdarmklachten, nachtmerries en slaapwandelen. Je kunt zolpidem kopen bij de apotheek bij jou in de buurt en ook online. Zonder recept.

Wat is temazepam?

Temazepam werkt net als zolpidem tegen slapeloosheid maar ook tegen zware onrust bij een psychose werkt. Temazepam maakt je kalm, slaperig, helpt tegen je angsten en ontspant je spieren. Een uur na inname word je rustig en slaperig. Temazepam werkt zo een 6 tot 8 uren lang. Vermijd dagelijks gebruik ter voorkoming van verslaving. Het werkt beter als je het eens in de 3 dagen inneemt. Heb je het toch 14 dagen lang dagelijks gebruikt? Bouw het langzaam af met advies van je arts of apotheker. Hou ook rekening met de dosering. Gebruik je 20 mg per dag dan mag je niet autorijden. Neem je 20 mg per keer in dan mag je voor 8 uren niet autorijden. Neem je van tijd tot tijd meer dan 20 mg in dan mag je 24 uur lang niet autorijden. Je kunt temazepam kopen bij de apotheek in de buurt en online. Zonder recept.

Alles overwegend kun je zowel zolpidem en temazepam in de apotheek kopen zonder recept. Zelf naar de apotheek gaan of online. Zorg wel ervoor dat je de regels in acht neemt bij het gebruik van een van deze slaapmiddelen. Het advies van je arts of apotheker helpt zeker.