Anabole steroïden zijn kunstmatige varianten van het hormoon testosteron. Je lichaam maakt zelf testosteron aan. Als je anabole steroïden gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van een pil of injectie, krijgt je lichaam extra testosteron binnen, je spiermassa neemt ook toe.

Anabolen worden over het algemeen gebruikt door sporters. Het zorgt ervoor dat ze meer spiermassa krijgen en zich sterker voelen. Het gebruik van anabolen gaat niet zomaar. Je moet natuurlijk goed blijven sporten en ook een goed voedingspatroon bijhouden. Ook kun je overgaan tot het gebruik van een anabolen kuur. Een anabolen kuur kopen is niet zonder risico, want je kunt het niet zomaar bij een ieder kopen. Zo een kuur heeft namelijk verschillende effecten op jouw lichaam waarmee je rekening mee moet houden. Het gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf, je moet nog steeds heel hard trainen en het belangrijkste van alles is om goed te eten. Als je niet goed eet dan heeft jouw anabolen kuur ook weinig effect.

Als beginnend gebruiker zonder kuurverleden reageert je lichaam dus anders op de kuur. Begin je pas dan heb je geen hoge dosis nodig om het maximale uit je kuur te halen. Je kunt het beste met zo min mogelijk veel eruit halen. Kuren in de vorm van tabletten zijn heel populair. Het is simpel om te gebruiken, per dag neem je 3 keren 1-2 tabletten in. Daarmee is je kuur al begonnen. Testosteron is de basis van elke kuur. Dit heb je dus in elke kuur nodig. Het houdt je mentaal goed tijdens de kuur. Dus eigenlijk gebruik je testosteron als basis in elke kuur en kan je dit combineren met andere middelen erbij. Elke combinatie heeft een ander effect op je hardheid van je spieren, hoeveelheid vocht, de lijnen, vasculairiteit van je spieren, en ook je kracht tijdens het trainen verschilt per kuur.