Wat te doen tegen impotentie

wat te doen tegen impotentieWanneer de penetratie van een man bemoeilijkt wordt, kan het zijn dat er sprake is van impotentie. Hierbij krijgt een man niet langer een (volledige) erectie of kan hij deze onvoldoende aanhouden. Dit is een erg lastig en vaak gênant probleem. Veel mannen durven hiermee dan ook niet naar de dokter te gaan. Dit is juist erg zonde. In de meeste gevallen is impotentie gemakkelijk te verhelpen door de erectieproblemen tegen te gaan. Bovendien is impotentie niet iets waarvoor je jezelf zou moeten schamen. Wereldwijd hebben veel mannen hier last van. Het is dus geen uitzondering wanneer je structureel last hebt van erectieproblemen, maar wat te doen tegen impotentie?

Identificeer eerst de oorzaak

Je kunt impotentie alleen maar verhelpen wanneer je de oorzaak hiervan weet. Erectieproblemen kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. De oorzaak kan zowel medisch (ook wel fysiek genoemd) als psychologisch zijn. Maar nog vaker betreft het een combinatie van beide oorzaken. Wat je tegen impotentie kunt doen, hangt dan ook af van de oorzaak. Bij psychologische oorzaken moet je denken aan oorzaken zoals spanning of stress of onzekerheid of faalangst. Spanning of stress kan worden tegengegaan door meer rustmomenten in je leven in te brengen. Ook kan je baat hebben aan ontspanningsoefeningen. Bij onzekerheid of faalangst helpen gesprekken met een psycholoog vaak beter.

Pas de behandelmethode aan de oorzaak aan

Bij lichamelijke oorzaken bestaan weer andere behandelmethodes. Bij lichamelijke oorzaken kun je denken aan beschadigde zenuwen en/of bloedvaten.

Deze beschadigingen kunnen door trauma (bijvoorbeeld een auto-ongeluk) of ziekte (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes) veroorzaakt worden. Aangezien er in deze situatie sprake is van permanente beschadiging, moet je andere behandelmethodes gebruiken. Zo kunnen hierbij erectiepillen of een erectiepomp met penisring uitkomst bieden.

Deze zorgen er beiden voor dat je erectie versterkt wordt en langer behouden blijft. Wat te doen tegen impotentie met zowel een medische als psychische oorzaak? Dat is ook gemakkelijk. In het geval van meerdere oorzaken, kun je eenvoudig diverse behandelsoorten met elkaar combineren.

You may also like...