Waarom een alcohol- of drugstest kopen

Zodra je aan een alcohol- of drugstest denkt, denk je misschien al snel aan de controles van de politie en de blaastesten die dan afgenomen worden. Of aan drugstesten bij de GGD bijvoorbeeld. Maar naast deze bekende situaties is het erg handig om zelf een drugs- en alcoholtest te hebben. Wij vertellen je waarom je een alcohol- en drugstest moet kopen en op welke zaken je moet letten bij de aanschaf van een test.

Alcohol- en drugstest in het verkeer

Misschien ken je het wel: je hebt een feestje gehad en iets te diep in het glaasje gekeken. De volgende dag heb je echter een belangrijke afspraak en moet je de auto in om er op tijd te zijn. Je twijfelt of je wel mag rijden. Op dat moment komt een alcoholtester goed van pas, aangezien je zelf kunt testen of je mag rijden. De tester geeft aan hoeveel je gedronken hebt en of je in staat bent om de auto te starten. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben. Een wegwerp tester is dan ideaal om aan te schaffen. Zo voorkom je een boete en weet je zeker dat je niet over de alcohollimiet heen zit.

Naast het alcohollimiet in Nederland is er ook een limiet voor het gebruik van drugs in het verkeer. Een drugstest kan daarom handig zijn. Op die manier kun je na een festival of ander feestje gemakkelijk zien of je de auto in mag stappen. Zo kun je verantwoord deelnemen aan het verkeer en zal het een boete schelen.

Medische omstandigheden

Niet alleen in het verkeer komt een alcohol- of drugstest van pas. Ook voorafgaand aan medische testen kan zo’n test goed gebruikt worden. Een bloedtest kan ongeldig verklaard worden door de hoeveelheid drugs of alcohol in je bloed. Voorafgaand aan de bloedtest kun je daarom zelf gemakkelijk een test doen. Zo weet je zeker dat de uitslag van je bloedtest niet ongeldig verklaard wordt.

Wat voor een alcohol- en drugstesten zijn er?

Het alcoholpromillage wordt het vaakst getest door middel van een ademanalyse. De blaastest geeft een betrouwbare meting. Binnen enkele minuten geeft de tester de uitslag met het promillage niveau. De snelste manier van het testen op drugs is via zweet, speeksel of het huidoppervlak. Bij een speekseltest wordt er op verschillende soorten drugs getest en bij de test met 10 parameters word er zelfs op negen soorten drugs én alcohol getest. Al deze testen zijn een betrouwbare en nauwkeurige manier van testen op alcohol en drugs.

You may also like...