Waar let je op bij de aankoop van je eerste e-sigaret?

Je wilt om welke reden dan ook stoppen met roken en de overstap maken naar de e-sigaret. Goede stap, ik zou het zeker doen als ik in jouw schoenen stond! Vele mensen zijn je al voor gegaan de afgelopen jaren. Als je dit artikel leest neem ik aan dat je nog geen e-sigaret gekocht hebt, in dit artikel gaan we jou uitleggen welke punten belangrijk zijn om op te letten als je een e-sigaret kopen wilt

Batterij

Laat ik beginnen met de batterij. De capaciteit van de batterij die onderdeel uitmaakt van je e-sigaret wordt uitgedrukt in mAh waarden. 100 mAh staat gelijk aan 1 uur constant dampen, echter is dit gegeven niet geheel correct, niemand dampt constant. Hoeveel mAh moet ik nou kiezen denk je nu vast.
De meest verkochte batterij voor een e-sigaret is die met 900 mAh. Als je dagelijks de mogelijkheid hebt je batterij 3 á 4 uurtjes aan de oplader te hangen heb je aan 900 mAh ruim voldoende. Afhankelijk van je damp gedrag hoef je de batterij naar alle waarschijnlijkheid dan niet eens dagelijks op te laden.

Clearomizer

De clearomizer is de tank van je e-sigaret, hierin doe je de e-liquid die je wilt dampen. Clearomizers zijn in verschillende varianten verkrijgbaar wegwerp en herbruikbare clearomizers en top en bottom coil clearomizers.
De coil is het onderdeel in de clearomizer dat zorgt voor verdamping van de e-liquid.

Bij herbruikbare clearomizers dien je regelmatig de coil te vervangen, anders gaat de e-liquid verbrand smaken en wordt de damp productie minder.
Echter bij de wegwerp clearomizers kun je de coil niet vervangen en dien je de clearomizer te vervangen voor een geheel nieuwe als de coil niet meer voldoet.

Dan heb je nog de bottom coil en de top coil varianten. De bottom coil variant heeft de lonten op de bodem van de clearomizer waardoor deze altijd in de e-liquid staan. Je kunt dan de clearomizer leeg dampen zonder de e-sigaret om te hoeven keren. Een e-sigaret met een bottom coil variant produceert minder warme damp dan een top coil.
Echter bij de top coil variant heb je warmere damp en je dient regelmatig de e-sigaret om te keren of de clearomizer bij te vullen zodat de lonten niet droog komen te staan.

You may also like...