Verantwoord afvallen? Ga naar de fysiotherapeut

Veel mensen die advies en ondersteuning willen in de strijd tegen de overtollige kilo’s, gaan naar een personal trainer voor begeleiding tijdens het sporten en/of een diëtiste om een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Wat velen niet weten, is dat je ook naar de fysiotherapeut kunt gaan om flink wat overtollige kilo’s te verliezen. Wat het voordeel is van het afvallen onder begeleiding van de fysiotherapeut en hoe de fysiotherapeut jou ondersteunt in de strijd tegen de overtollige kilo’s, lees je in dit artikel.

 

Het voordeel van afvallen met de fysiotherapeut

Het verliezen van gewicht onder begeleiding van een fysiotherapeut brengt een belangrijk voordeel met zich mee. Raadpleeg je een fysiotherapeut om af te vallen, dan kun je namelijk advies krijgen over zowel voldoende beweging als gezonde voeding. Dit betekent dat je niet naar diverse specialisten hoeft te gaan om volledige begeleiding te krijgen, maar dat je bij één professional alle begeleiding kunt krijgen die jij nodig hebt. Je hoeft dus niet én naar de personal trainer én naar de diëtiste, maar bezoekt alleen de fysiotherapeut voor het complete plaatje.

 

Afvallen met de fysiotherapeut: zo werkt het

Ga je de strijd tegen de overtollige kilo’s aan met de fysiotherapeut, dan gaat dit als volgt. Samen met de fysiotherapeut kijk je welke bewegingen je het beste kunt doen om verantwoord en gezond af te vallen. Heb je een specifieke klacht, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden bij het maken van een bewegingsplan. Heb je bijvoorbeeld een blessure aan de knie of een zwakke rug, dan houdt de fysiotherapeut hier rekening mee. Is er een bewegingsplan opgesteld, dan ga je samen met de professional aan de slag om dit plan iedere week weer uit te voeren. Tegelijkertijd krijg je voorlichting en advies over gezonde voeding, soms in combinatie met een dieet volgens een verantwoord eetpatroon. Dit betekent dat je niet alleen bezig bent met bewegen, maar ook met het eten van gezonde voeding en ook hierin alle begeleiding krijgt die je nodig hebt.

 

Door beweging en gezonde voeding met elkaar te combineren, val je op een gezonde en verantwoorde manier af en blijf je het resultaat van jouw strijd tegen de kilo’s voor de lange termijn zien.

 

http://www.mindfulnessinfo.nl/afvallen/

www.lijfenleven.com/vestigingen/

 

 

You may also like...