Stoppen met roken met behulp van Acupunctuur

Acupunctuur kan een effectief hulpmiddel zijn als u wilt stoppen met roken. Het verlicht de lichamelijke bijwerkingen van stoppen met roken en het geeft u meer weerstand tegen de geestelijke gevolgen van stoppen met roken zoals concentratieverlies en humeurigheid.
Hoe kan acupunctuur mij helpen om te stoppen met roken?

De eerste maand nadat u bent gestopt met roken is meestal de moeilijkste. Acupunctuur behandelingen tijdens deze periode richten zich op het wegnemen van de geestelijke drang om een sigaret op te steken en verminderd de bijwerkingen die u kunt ervaren als u gestopt bent met roken. Als u voldoende gemotiveerd bent om te stoppen met roken kan acupunctuur u zeker door de moeilijke eerste maanden helpen.
Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur werkt dankzij de energie die iedereen in zijn lichaam heeft. Iedereen kent het “telefoontje”, het stroomstootje dat je voelt als je je elleboog stoot. In de oudheid ontdekten de Chinezen dat deze energie langs vaste banen, meridianen, loopt. Deze meridianen vormen een netwerk waardoor uitwisseling kan plaats vinden.

Een voorbeeld waarin dit netwerk duidelijk wordt: als je hoofdpijn hebt kan het masseren van de schouders de pijn verzachten of zelfs weghalen. Via dit netwerk zijn ook al onze organen met elkaar verbonden.

Yin en Yang vormen belangrijke basisprincipes. Ze vormen een samenspel van tegengestelde krachten zoals zon en maan, warm en koud, vol en leeg, binnen en buiten. Het gaat in behandelingen om het herstellen van het evenwicht tussen yin en yang, opheffen van blokkades en het aanvullen van energie. Door energiepunten aan te prikken met flinterdunne acupunctuurnaaldjes kan de balans herstellen.

You may also like...