Sneller afvallen met deze 5 simpele tips

1# Drink groene thee

Groene thee is een super gezonde drank, en is perfect om te drinken tijdens het afvallen. Hiermee kun je namelijk zoete frisdranken vervangen, die vol met suiker zitten.

 

Maar tevens is het zo dat het drinken van groene thee erg bevorderlijk is voor de stofwisseling. Groene thee bevat namelijk een perfecte samenstelling van: “fenolen” “anti oxidanten” en “cafeïne“. En dit samen zorgt er dus voor dat je lichaam een betere vetverbranding krijgt.

 

Het is daarom aan te raden om zo’n 2 tot 4 koppen groene thee per dag te drinken, om net even iets sneller van die overtollige kilo’s af te komen.

 

2# Vermijd geraffineerde suiker

Het is misschien een in kopper, maar toch gaan veel mensen hiermee de fout in. Geraffineerde suiker is namelijk super slecht voor je, en zorgt ervoor dat je enorm veel calorieën binnen krijgt, zonder dat het ook maar enige functionele voedingswaarde heeft.

 

Het enige wat geraffineerder suiker doet is een disbalans brengen in je hormoonspiegel. Wat er namelijk gebeurd wanneer je suiker eet is dat je lichaam in één keer een enorme hoeveelheid insuline vrijgeeft. En deze suiker wordt vrij eenvoudig opgeslagen als vet in je lichaam. En dat is het laatste wat je wilt natuurlijk.

 

3# Beweeg meer

Bewegen is natuurlijk enorm gezond. Maar helaas doen we het nog steeds veel te weinig. Als je nog een actieve baan hebt (zoals stratenmaker of timmerman), dan heb je in ieder geval al een groot voordeel ten opzichte van iemand die op kantoor zit, en dus vrijwel de gehele dag zit.

 

Vooral voor de kantoor mensen is het erg belangrijk om lekker te bewegen. En wat extra beweging krijgen is echt niet zo lastig, en kan al door kleine aanpassingen een groot verschil maken.

 

Zo zou je bijvoorbeeld eens wat vaker met de fiets naar je werk kunnen gaan, in plaats van met de auto. Of je pak de trap naar de verdieping waarop je werkt, in plaats van altijd maar met de lift te gaan.

 

Op die manier kun je dus al wat extra beweging krijgen, maar er bij trainen is natuurlijk nog beter.

 

4# Neem ijswater

Drink in plaats van water dat standaard gekoeld is, ijswater, wat dus extra koud is. Het is namelijk zo dat wanneer je ijswater drinkt, je jouw lichaam dwingt om de “motor” wat harder te laten draaien.

 

Op die manier zal je stofwisseling dus gaan versnellen, en verbrand je meer vetten. En dus zul je sneller afvallen, want door het drinken van ijswater kun je tot wel 70 calorieën per dag extra verbranden.

5# Eet vetverbrandende voedingsmiddelen

 

Wil je sneller afvallen, nuttig dan vaker vetverbrandende voedingsmiddelen. Het is namelijk zo dat bepaalde voedingsmiddelen bepaalde eigenschappen hebben waardoor afvallen makkelijker zal gaan.

 

Zo kun je bijvoorbeeld Chili pepers eten. Deze pepers bevatten namelijk de stof: “capsaïcine”, welke er voor zal zorgen dat je lichaamstemperatuur hoger zal gaan worden. En wanneer dat dus gebeurd, zal ook de verbranding hoger gaan liggen, en verbrand je dus meer vet.

 

You may also like...