Snel afvallen

Snel afvallen is erg populair en dat zal ook altijd zo blijven, mensen willen nou eenmaal snel het beste een meeste resultaat wanneer het op afvallen aan komt. Echter is het niet altijd even verstandig om aan snel afvallen te doen, de zogenaamde crash diëten die het ook genoemd worden kunnen je inderdaad opweeg helpen om snel een paar kilo kwijt te raken, perfect voor wanneer je nog snel voor je bruiloft in die mooie jurk wilt passen, of wanneer de zomer begint en je toch nog een iets strakker buikje wilt hebben weg met dat buikvet zeg maar. Er zijn tal van redenen te bedenken voor snel afvallen.

Ik kan je vertellen dat het je inderdaad opweeg kan helpen om die paar kilo snel nog kwijt te raken, maar er zitten ook grote nadelen aan zo,n crash dieet. Namelijk dat wanneer je een crash dieet te lang volgt het erg schadelijk voor je lichaam is. Omdat je je lichaam te lang onthoud van de voedingstoffen die je lichaam zo hard nodig heeft gaat je lichaam protesteren en dingen doen die erg ongezond zijn voor je en permanente schade aan je lichaam kunnen aanrichten.
Daarom is het erg belangrijk om goed te weten welk dieet je wilt gaan volgen, daarom ga ik in dit artikel een paar van die snel afvallen crash diëten voor je beschrijven zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Crash dieet

Ik schreef het net al, dat je bij een crash dieet in een zeer kort tijd heel snel en veel kunt afvallen, het nadeel is dat ze erg ongezond voor je kunnen zijn, een klacht die je vaak hoort en veel voorkomt is bijvoorbeeld het jojo effect. Hiernaast honger je ook je lichaam uit wat betekend dat omdat je lichaam een tekort aan belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt het lichaam z,n vetreserves gaat aanbreken, zo val je af en ga je inderdaad minder wegen maar wanneer je dit te lang doet loopt je lichaam schade op. En zodra je dus stopt met het dieet treed het jojo effect in werking en zit je heel snel weer aan je oude gewicht voordat je begon met snel afvallen.

Ziekenhuis dieet

Een zo’n crash dieet waar je mee kan snel afvallen is het populaire ziekenhuis dieet, waarschijnlijk een van de meest gebruikte crash diëten. Het ziekenhuis dieet is bedacht door artsen in het ziekenhuis om de patiënten die een operatie moesten ondergaan nog even snel een paar kilo te laten afvallen, zo hebben de artsen een een schema ontwikkeld waarmee je in een zeer korte tijd van een week al een paar kilo aan gewicht kwijtraakt.

Soepdieet

Soepdieet plaatjeDan heb je ook nog het soep dieet, minder populair als het ziekenhuis dieet maar net zo effectief. Ooit noemde men dit dieet ook het koolsoep of kool dieet, het is minder populair omdat het voor veel minder mensen is weggelegd, je wordt van dit dieet snel moe en suf door een groot tekort aan energie, door deze reden mag je dit dieet ook niet langer dan een week blijven volgen.
Wat wel kan is dit dieet vaker volgen maar dan wel met tussen pauzes, volg het een week en dan bijvoorbeeld na 2 weken nog een keer een week. Bij dit soep dieet kan je zoveel soep eten als je wilt, dus je hebt geen honger wat wel weer een voordeel is, bij veel andere diëten heb je namelijk constant het gevoel van honger waardoor diëten erg moeilijk blijft. Bij het soep dieet heb je daar helemaal geen last van. De werking van de soep is dat de ingrediënten die in deze soep zitten je sneller calorieën verbrand waardoor je in een week al 5 kilo kunt afvallen.

Zo heb je nog een aantal van deze crash diëten met hun voor en nadelen, ik stel dan ook voor dat je eens rustig de tijd neemt om op deze website met informatie over alle soorten diëten en vormen van snel afvallen kijkt. De website staat boordevol informatie en hebben zo ook een gratis Ebook dat je kunt downloaden op de site.

You may also like...