Paddo’s en persoonlijkheid

De persoonlijkheden van mensen zullen als ze volwassen zijn zelden nog significant veranderen – tegen de tijd dat je 30 jaar bent, staat dit in principe vast. In feite hebben sommige onderzoeken zelfs aangetoond dat persoonlijkheden van mensen al tijdens het eerste leerjaar worden ingesteld.

Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat een enkele dosis van psychedelische paddenstoelen of andere hallucinogene middelen zelfs bij mensen die al volwassen zijn kan leiden tot een belangrijke verandering in de persoonlijkheid.

 

Stel je geest opnieuw in

 

Psilocybine, het primaire ingrediënt in paddenstoelen, leidt tot een herstructurering van de zenuwbanen. Meestal zijn die zenuwbanen opgebouwd toen we jong waren en worden vervolgens in de loop van ons leven versterkt, maar niet herbouwd.

Maar psilocybine dempt echter de bestaande denkpatronen en creëert zelfs nieuwe.

Onderzoeken, die werden uitgevoerd op vrijwilligers, hebben ontdekt dat het nemen van de hallucinogeen – in een strak gecontroleerde wetenschappelijke setting – één van de meest zinvolle en levensveranderende ervaringen in het leven van een persoon kan zijn. Het kan de persoonlijkheid meer veranderen dan alle dingen die je tijdens de tijd daarvoor hebt meegemaakt.

Dat betekent dat het kan worden gebruikt voor veel meer dan alleen ‘trippen’ en niet alleen moet worden gebruikt door mensen die ‘high’ willen worden. Het gebruik van paddenstoelen is in een aantal therapeutische instellingen legitiem.

 

Één instelling, the Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS), onderzoekt de mogelijkheid van het gebruik van MDMA, een hallucinogeen, voor de behandeling van PTSS. Een afzonderlijk onderzoek aan de Johns Hopkins moet vaststellen of het gebruik van psilocybine bij kankerpatiënten angst en depressie kan verminderen en of het een nicotineverslaving kan verbreken.

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar dit alles, maar het onderzoek van Johns Hopkins omvatte een persoonlijkheidsvragenlijst, die door 51 deelnemers aan het onderzoek werd ingevuld en die allemaal nieuw waren met het gebruik van hallucinogene middelen. De vrijwilligers moesten, geblinddoekt, vijf tot acht uur zittend op een bank doorbrengen en luisteren naar muziek. Op sommige van die dagen, namen ze een placebo en op anderen dagen namen ze een psilocybine pil.

Voor het onderzoek vulden de deelnemers een vragenlijst in om zo de openheid – een psychologische term die verwijst naar nieuwsgierigheid, breedte van de verbeelding en waardering voor kunst en emotie – te kunnen meten. Ze vulden dezelfde vragenlijst ongeveer een maand later opnieuw in en daarna voor de laatste keer ongeveer na een jaar.

Zelfs na 14 maanden waren de deelnemers nog meer open dan dat zij voor het nemen van het middel waren geweest, vooral als ze een ‘mystieke’ ervaring hadden gehad wat bij meer dan de helft van de deelnemers het geval was. Hun neurotransmitters lieten hun hersenen op nieuwe manieren werken en die ervaring leidde ertoe dat ze op nieuwe manieren gingen nadenken over de wereld om hen heen, zelfs lang nadat de directe effecten van het middel al waren uitgewerkt.

 

Paddenstoelen, de complementaire drug

 

Meditatie heeft veel van dezelfde bijwerkingen laten zien, met name in het helpen om negatieve denkprocessen bij mensen – wat kan leiden tot depressie – te doorbreken. Door het combineren van deze twee, denken sommige onderzoekers dat er een geheel nieuwe manier mogelijk is om mensen met een onbehandelbare depressie te kunnen helpen.

Natuurlijk zijn al deze resultaten gevonden in een strikt gecontroleerd wetenschappelijk onderzoek. Omdat de deelnemers gemakkelijk toegang tot medische professionals hadden, was de kans op een ‘slechte trip’ klein, zodat ze de verhoogde angst of angst die geassocieerd kan worden met die ervaring niet ervaarden.

 

Behandelingen thuis

 

Voor de gemiddelde persoon is het wijzigen van je persoonlijkheid met paddenstoelen nog steeds erg moeilijk. Als dit verkeerd wordt gebruikt of met verkeerde hoeveelheden, zou het kunnen leiden tot negatieve effecten op de lange termijn, vooral als de persoon een slechte ervaring had tijdens het ‘trippen’. Psilocybine is in de Verenigde Staten nog steeds een volledig illegale drug en de regering is van mening dat het ook voor medische doeleinden niet legaal kan worden gebruikt. Daarom is medicinaal gebruik voor de meeste mensen al een hele uitdaging.

Als deze studies echter een indicatie zijn, kan dat op een dag veranderen. Met zorgvuldige begeleiding en professionele zorg kan psilocybine ooit worden gebruikt om moeilijke psychische aandoeningen te behandelen of zelfs om mensen te helpen om hun creativiteit te verbeteren.

Wilt je meer over paddo s weten? Bezoek dan de website van Trufflemagic.com. Hun specialisten op dit gebied beantwoorden eventuele vragen met betrekking tot deze magische planten en je kunt hier ook verschillende soorten paddenstoelen kopen.

You may also like...