Je testosteron verhogen

Als je graag wat meer spiermassa wilt creëren dan is het belangrijk om je testosteron te verhogen. Waarom dit zo is, en hoe je dit kunt doen, lees je hier.

Wat is testosteron?

Testosteron is het meest belangrijkste mannelijk geslachtshormoon. Het is een hormoon dat wordt geproduceerd in de geslachtsklieren en in de bijnieren. Testosteron bevordert de groei van je spiermassa. Daarnaast heeft het ook invloed op je energieniveau. Mannen met veel testosteron zouden op latere leeftijd meer energie hebben.

Ouder worden

Hoe ouder je echter wordt, hoe meer de hoeveelheid testosteron in je lichaam afneemt. Dit gaat natuurlijk ten koste van je spiermassa. Als je dit wilt voorkomen is het belangrijk dat je het testosterongehalte in je lichaam verhoogt. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Natuurlijke manier

Je kunt dit allereerst op een natuurlijke manier proberen. Als je een gezond testosteron gehalte wilt behouden dan is het belangrijk dat je genoeg zink binnen krijgt. Enzymen gebruik zink namelijk om testosteron te produceren. Als het gaat om de productie van testosteron is zink dus een bepalende stof.

Cholesterol

Daarnaast is cholesterol belangrijk voor de aanmaak van testosteron. Als je weinig verzadigde vetten eet dan kan je lichaam minder testosteron aanmaken. Het is dus belangrijk dat je genoeg voedingsproducten zoals vis, eieren en vlees eet. Als je genoeg cholesterol binnen krijgt, maak je dus meer testosteron aan.

Testosteron boosters

Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je voldoende sport en beweegt. Als je dit allemaal al doet, en toch graag nog meer spiermassa wil kweken, dan zou je kunnen kijken voor testosteron boosters. Testosteron booster kunnen voor meer spiergroei en energie zorgen, en daarnaast ook voor een beter uithoudingsvermogen en een verbetering van de vetverbranding. Let er wel op dat je steroïden koopt van de beste kwaliteit.

You may also like...