Is botox ongezond?

De laatste tijd is er een hoop om te doen: Botox! Er lijken zich twee kampen te vormen omtrent dit geneesmiddel welke vooral gebruikt wordt in de cosmetische branche.

Maar de vraag reist, is het behandelen met Botox slecht voor de gezondheid of kan het enige vorm van schade aanrichten?  

Botox bestaat al tientallen jaren

 

Omdat Botox nog niet zo lang in de cosmetische sector gebruikt wordt reist de vraag of het middel tegen rimpels niet ongezond is voor het lichaam.

In de medische sector wordt Botox al tientallen jaren gebruikt voor medische doeleinden. Hierbij ligt de dosering vele malen hoger dan deze welke door de cosmetische sector gebruikt worden. Door vele studies die de afgelopen tien jaar gedaan zijn is gebleken dat gebruik, zelf in hogere doseringen, niet schadelijk voor de gezondheid is.  

Botoxbehandeling zijn niet permanent

Als Botox gebruikt wordt voor cosmetische doeleinde wordt het vooral gebruikt om de kracht in spieren te verminderen om zo rimpels te doen verdwijnen. De behandeling met Botox zal iedere paar maanden weer herhaald dienen te worden en kan op deze manier ook op cosmetisch vlak geen blijvende schade aan het lichaam toebrengen. Alles zal na enkele maanden weer terug naar het oude keren indien men kiest om niet opnieuw een behandeling te ondergaan.

 

Bron:

www.velvetclinics.nl

You may also like...