Hoe ontstaan rimpels?

Zoals iedereen weet verandert het lichaam met de jaren. Met het ouder worden gaan een aantal fysieke kenmerken gepaard, zo zal je lengte afnemen, wordt je haar grijs en zullen rimpels ontstaan. Vooral dit laatste aspect is een verandering die bij alle mensen voorkomt. Maar wat zijn rimpels precies, en hoe ontstaan ze?

 

Wat zijn rimpels precies?

 

In feite zijn rimpels kleine littekentjes. Aangezien de huid in je gezicht vele malen fijner en dunner is dan op de rest van het lichaam zullen hier eerder rimpels ontstaan. Deze ontstaan simpelweg door het knijpen met de ogen of bijvoorbeeld door te fronsen.

 

Het effect van rimpels

 

Eigenlijk zijn rimpels een heel natuurlijk onderdeel van het leven. Rimpels kunnen dan ook geen kwaad en je zult er geen fysieke last van ondervinden. Echter vinden veel mensen rimpels niet mooi. Dit komt door dat de Westerse maatschappij een sterke focus heeft op het jong blijven en het behouden van een jeugdig uiterlijk.

 

Wat kun je doen om rimpels te voorkomen?

 

Of jij rimpels mooi vindt hangt dus sterk af van je persoonlijke smaak en kijk op schoonheid. Sommige mensen vinden rimpels juist zeer karakteristiek. Wat kun je echter doen om rimpels te voorkomen? Hier zijn een heleboel middeltjes voor te vinden.

 

Zo zijn er talloze dure crèmes die voorzien zijn van retinol. Dit is een middeltje dat ook in het lichaam aanwezig is en het verder ontwikkelen van rimpels tegengaat. Vanaf je dertigste wordt deze stof veel minder natuurlijk aangemaakt door je lichaam.

 

Natuurlijke methoden

 

Ook zijn er vele natuurlijke lifehacks te vinden met een simpele Google search. Zo zul je onder meer vinden dat het toepassen van kokosolie en avocado’s op de huid een methode is die veel wordt toegepast.

 

Rimpels verwijderen

 

Natuurlijk kan het ook zijn dat je rimpels wilt laten verwijderen in plaats ze te voorkomen. In dat geval kun je kiezen om een kleine botox behandeling te ondergaan bij een professional. Bij Huisartskliniek kun je een dergelijk behandeling voor een relatief lage prijs laten uitvoeren. Op deze wijze worden de lijnen opgevuld en worden de rimpels een stuk minder zichtbaar.

 

Heb jij al te maken met rimpels. En vind je ze storend of vind je ze juist iets moois hebben? Geef jouw mening in de reacties.

You may also like...