Hoe meer uit je fitnessprestaties halen?

Duizenden mensen in Nederland gaan naar de sportschool om te werken aan hun lichaam. Ze doen hier allerlei oefeningen. Een deel daarvan boekt naar eigen zeggen niet voldoende progressie. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn, want als je een bepaalt doel voor ogen hebt wil je dit natuurlijk ook halen en als blijkt dat je niet snel genoeg vooruitgang boekt kan dit demotiverend werken.

Trainingsschema

Allereerst kan het liggen aan je trainingsschema. Misschien train je niet zwaar genoeg of train je juist te zwaar en te veel waardoor je lichaam te veel wordt belast. Er kunnen allerlei factoren zijn die je progressies min of meer blokkeren. Je kunt samen met een professional kijken naar wat er anders moet. Er zijn in veel sportscholen allerlei personal trainers te vinden die je kunt inhuren. Wellicht dat je dankzij hun tips je eigen prestaties kunt verbeteren.

Voedingsschema en rust

Naast het doen van de juiste oefeningen is de juiste voeding van groot belang. Hetzelfde geldt voor rust. Als het om voeding gaat weet iedereen wel dat je niet iedere dag naar de snackbar kunt gaan als je een gespierd lichaam wilt krijgen. Je zult gezond moeten eten, maar ook alleen gezond eten is niet voldoende. Je zult vooral eiwitrijke voeding moeten eten.

Het gebruik van supplementen
Supplementen zijn veel gebruikt. Verbeter je prestaties met supplementen. De kans is groot dat ze bij jou zullen aanslaan. Het grote voordeel is dat je zo sneller vooruitgang zult boeken en ook gemotiveerder zult zijn.

 

 

You may also like...