Het Ziekenhuis dieet is een koolhydraatarm dieet

Het ziekenhuis dieet (ook wel bekend als een koolhydraatarm dieet) heeft niets te maken met voeding dat in het ziekenhuis aan patiënten wordt gegeven, zoals wel vaker gedacht wordt. Dit dieet is wel speciaal ontworpen voor mensen die een medische ingreep moeten ondergaan en hiervoor eigenlijk te zwaar zijn. Operaties zijn risicovoller wanneer de patiënt te zwaar is. Om patiënten snel af te kunnen laten vallen is het ziekenhuis dieet ontwikkeld. Met het volgen van dit dieet kan men veel gewicht verliezen in korte tijd.

Voordelen van het dieet

Dit dieet heeft natuurlijk wel diverse voordelen. Op de eerste plaats natuurlijk dat je snel kan afvallen. Dit komt doordat je tijdens het volgen van het ziekenhuis dieet bijzonder weinig calorieën binnen krijgt. Het is mogelijk om dagelijks een halve tot een hele kilo af te vallen. Omdat je dagelijks resultaat ziet werkt dit als motivatie om door te gaan met het dieet. Het dieet wordt ook niet snel saai, omdat je best veel vrijheid hebt om te variëren met wat je eet. Hierdoor is het niet lastig om het dieet goed vol te houden. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het ziekenhuis dieet maar vijf dagen duurt.

Nadelen van het dieet

Je hebt aanzienlijk minder energie tijdens het volgen van het ziekenhuis dieet en hierdoor is het ook niet aan te raden om intensief te gaan sporten als je het dieet volgt. Je kunt last krijgen van diverse bijwerkingen, zoals stemmingswisselingen, slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijnen. Daarnaast heb je snel last van een hinderlijk hongergevoel. Je verliest vooral gewicht aan vocht en raakt dus eigenlijk geen vet kwijt. Je zal dan ook gemakkelijk weer aankomen als je met het ziekenhuis dieet stopt. Echter, als je het dieet langer volgt dan de bedoelde vijf dagen, dan krijg je snel tekorten aan belangrijke voedingsstoffen.

koolhydraatarm dieet

Voorbeeld recept koolhydraatarm dieet

You may also like...