Het Paleo dieet: Effectieve afslankmethode + leven als een oermens

Het Paleo dieet is een effectieve afslankmethode welke origineel afstamt van hoe onze voorouders gegeten hebben. In het verleden aten we geen geraffineerde suikers, zout en andere producten om ons eten meer ‘smaak’ te geven. Ons dieet bestond enkel uit natuurlijke producten en dit dieet leek uitstekend voor onze gezondheid. De laatste 100 jaar is de variatie in onze voeding verder verbreed en zijn er veel verschillende soorten voeding waarvan het grootste deel in de fabriek gemaakt wordt. Ons voedingspatroon is niet gezond, zorgt voor een futloos gevoel, overgewicht en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Eten als een oermens + een gezond gewicht behalen en behouden? Via www.gezondsnel.nl/paleo-dieet heb ik een pagina geschreven waar je meer informatie kunt vinden omtrent het Paleo dieet en ervaringen van deelnemers aan dit dieet.

De voordelen van het Paleo dieet

Het Paleo dieet is door verschillende experts uitgewerkt en tot een dieet omgevormd. In Nederland heeft Mitchel van Duuren het heft in handen genomen en een methode ontwikkeld om jou via het Paleo dieet een gezond lichaam te geven en dit gezonde lijf te behouden. De volgende voordelen heeft Mitchel ondervonden door het Paleo dieet te volgen:

–       Hij is 10 kilo afgevallen en heeft een gezond gewicht ontwikkeld

–       Hij heeft nooit meer honger

–       Veel meer energie

–       Mentaal voelt hij zich super scherp

–       Bekijk alle andere voordelen via Gezondsnel.nl/paleo-dieet

Meer dan 10.000 jaar geleden was er geen suiker

Er was 10.000 jaar geleden geen suiker, dat tegenwoordig wel veel gegeten wordt en jouw lichaam meestal direct opslaat als vet. Vroeger at men fruit, noten, zaden en andere natuurlijke voeding. Het lichaam was gewend aan iets meer dan 80 gram koolhydraten per dag, tegenwoordig eten we gemiddeld 400 gram koolhydraten. Driekwart van ons voeding bestaat uit: Bewerkte voeding, sap, frisdrank en graanproducten. Deze voeding zit vol met koolhydraten en suiker, deze voeding houd je tegen om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen het Paleo dieet

In 2007 is het Paleo dieet op een groep van circa 30 mensen onderzocht. Het Paleo dieet bleek de deelnemers sneller een gevuld gevoel te geven, waardoor afvallen en een gezond voedingspatroon volhouden veel gemakkelijker bleek. De deelnemers aan dit wetenschappelijk onderzoek vielen gemiddeld 2 kilo af in 3 weken tijd. Vanuit het onderzoek bleek dat het Paleo dieet niet precies het dieet van onze voorouders was, maar dat de basisprincipes gemakkelijk zijn op te volgen en ideaal zijn voor een gezond voedingspatroon. Heb je het idee dat je met andere diëten niet kunt afvallen en zoek je een methode waarmee je een nieuw voedingspatroon gaat aanleren en voor langere tijd op een gezonde manier kunt leven? Dan is het Paleo dieet iets voor jou en is het de moeite waard om met de basisprincipes van het Paleo dieet aan de slag te gaan om op een gezond gewicht te komen en dit gezonde gewicht te behouden.

Menno de Haan

Menno de Haan is geïnteresseerd in alles dat met sport en voeding te maken heeft, hij wil jong en oud helpen aan een gezond gewicht en fit lichaam. Het is de missie van Gezondsnel.nl om met praktische tips zoveel mogelijk geïnteresseerden te helpen.

You may also like...