Het maken van een groene smoothie

Groene smoothie receptHet is belangrijk om gezond te zijn, omdat je zo de kans hebt op een langer (gezond) leven. Er zijn een aantal punten die kunnen helpen om gezond te blijven. Je kunt daarbij denken aan voldoende lichaamsbeweging en het binnenkrijgen van de juiste voeding. De combinatie van deze twee punten kunnen er voor zorgen dat jij lekker in je vel zit en dat je gezond blijft.

Gezonde smoothies

Een smoothie kan een lekker drankje zijn dat je tussen door op drinkt. Het is mogelijk om deze te maken van fruit, maar het is ook mogelijk om er andere producten bij te doen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gesproken over groene smoothies. Dit zijn smoothies waar onder andere diverse groentes in verwerkt zijn. Er wordt daarom ook wel gesproken van een gezonde smoothie. Maar waarom zijn deze smoothies eigenlijk zo gezond?

Groene smoothies

Groentes kunnen er voor zorgen dat we gezond blijven. Zo hebben ze een preventieve werking op veel ziektes. De vitamines en de mineralen die zich in de groentes bevinden zorgen er voor dat de groente zo gezond zijn. Door verschillende groente in een smoothie te verwerken krijg je op een bepaald moment op de dag groente binnen. Normaal gesproken gebeurd dit slechts een keer op een dag, namelijk bij het avond eten. Door ’s middags een groene smoothie te maken, krijg je nu op twee momenten groente binnen.

Het maken van een groene smoothie

Er zijn veel verschillende recepten te vinden voor het maken van een gezonde en groene smoothie. Neem eens een kijkje op de website van www.groenesmoothie.eu en kies een van de lekkere recepten.

You may also like...