Fitness in de jacuzzi

Fitness in water wordt steeds populairder. In water ben je namelijk gewichtloos. Zo voorkom je schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten. De swimspa jacuzzi biedt de mogelijkheid om allerlei sporten in water uit te voeren. En dat gewoon bij je thuis of, indien aanwezig, in de sportschool of het zwembad.

Waarom is sporten in water goed?

In het water speelt de zwaartekracht geen rol. En daar profiteer je van als je gaat fitnessen. Zo is de kans op overbelasting veel kleiner dan als je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Je spieren en je lichaam hebben in het water namelijk een andere aanpassing. De hartslag gaat gemiddeld met 20% omhoog, je zuurstofopname gaat omhoog en je spieren ontspannen automatisch na ongeveer een kwartier. Daarnaast neemt, door de verhoogde weerstand in het water, de vetverbranding toe met 30%.

Over de swimspa jacuzzi

Een compact formaat, heerlijk masserende jets en de mogelijkheid om te sporten in warm water. Swimspa jacuzzi’s bieden de perfecte mix tussen een zwembad en spa en leent zich perfect om te sporten en/of te herstellen. Zwem tegen de stroom van de krachtige jets in of doe aquatische oefeningen in de swimspa. Ook kun je verschillende fitness apparatuur voor in je swimspa aanschaffen. Zo geef je je lichaam een full body workout.

Ontspannen naar je fitness training

Denk je eens in: je hebt net gefitnesst en je krijgt erna meteen een volledige lichaamsmassage. Met de swimspa jacuzzi is dat mogelijk. Zo worden je spieren gelijk ontspannen na hun inspanning. Na de massage ben je weer helemaal fris en voel je je helemaal herboren.

You may also like...