Fabels en feit over plantaardige oliën

Op het internet is heel veel te vinden over plantaardige oliën. Of het welkbekende superfood. Zo heb je bijvoorbeeld hennepzaadolie, pompoen olie en pompoenpitolie. Er zijn zoveel soorten superfood en op het internet staan veel verhalen over wat de plantaardige oliën met je lichaam kunnen doen en wat voor kracht de plantaardige oliën hebben. Er staan veel fabels en veel feitjes op het internet en het is lastig om nu te schatten wat nou de waarheid is over de plantaardige oliën. Hieronder staat een overzichtje van fabels en feiten over de plantaardige oliën hennepzaadolie en pompoenpitolie.

Feiten

Er zijn natuurlijk altijd wel dingetjes op het internet die waar zijn. Zo ook over het gebruik en over de ingrediënten van de pompoenpitolie en van de cannabis olie (hennepzaadolie). Zo klopt het dat hennepzaadolie een goed superfood is. Dit komt door de ingrediënten die in de hennepzaadolie en in de pompoenpitolie onwijs gezond zijn. Hennepzaadolie bevat veel mineralen, omegavetzuren, en gezonde eiwitten. In de pompoenpitolie zijn ook gezonde voedingstoffen te vinden. Hier zitten namelijk mineralen en vitaminen in. Deze stoffen zijn onwijs gezond voor het lichaam. Door deze ingrediënten is hennepzaadolie bijna een van de beste plantaardige superfood.

Een ander feitje wat klopt is dat hennepzaadolie een genezende kracht heeft. Dit komt door de gezonde ingrediënten die het bevat.  Zo kan het pijn verlichten en ook een positieve werking hebben op gewrichtsaandoeningen, depressiviteit, huidziekten, wondjes, of MS.

Fabels

Er zijn ook altijd wat fabeltjes te vinden op het internet. Of verhaaltjes of sites die een beetje overdrijven over plantaardige oliën. Zo staat er op sommige sites dat hennepzaadolie kanker kan genezen. Dit gaat ver. Er zijn testen uitgevoerd op kankerpatiënten en er is gezien dat hennepzaadolie wel degelijk een effect op de kwaadaardige cellen heeft. Maar er is nog geen bewijs dat hennepzaadolie kanker volledig kan genezen.  Dit is nog nooit getest op mensen, maar ook niet op proefdieren of in reageerbuizen.

Sommige mensen denken ook dat het vet in hennepzaadolie niet gezond is. Het zorgt voor klachten en voor andere ongemakkelijkheden. Dit is niet waar. Hennepzaadolie bevat omegavetzuren. Dit zijn gezonde vetten die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Als het lichaam niet genoeg vetten krijgt wordt het lichaam slapper en word je slapper.

Wietolie

Wietolie wordt ook voorgeschreven als medisch middel. Dokters kunnen het voorschrijven. Maar niet voor iedereen kan het werken. Het verschilt per persoon hoe erg je resultaat kunt merken. Sommige merken niks en andere kunnen weer genezen van iets. Bij wietolie is het belangrijk om de juiste dosis in te nemen om te voorkomen dat je stoned wordt. Bij hennepzaadolie is de concentratie anders en kan je niet stoned worden.

Bron: https://www.e-oil.nl/

You may also like...