Een gezond gebit betekent gezond leven

Als je naar de oudere generaties kijkt, komt het heel vaak voor dat zij gebruik maken van een kunstgebit. Dat is een oplossing die vaak uit nood is geboren, omdat de tandheelkunde vroeger nog niet van het niveau was als dat deze nu is. Het komt zelden voor dat iemand met de leeftijd van 55 jaar of ouder, zijn of haar eigen tanden nog helemaal heeft. Voor diegenen die hun eigen tanden nog wel hebben: applaus, je bent eerder een uitzondering dan de regel. Voor diegenen die gebruik maken van bijvoorbeeld een kunstgebit: kop op, je bent niet alleen, er zijn er veel die er mee rondlopen.

 

Vroeger was alles beter, of?

 

Er wordt altijd gezegd: vroeger was alles beter. Nu kan het zijn dat dat in sommige gevallen misschien wel weer waar is, zeker als we aan het milieu denken, maar in het geval van de gezondheidzorg en de kwaliteit van de tandartsen gaat dat tot echt niet op. Dat verbetert nog altijd met de loop der jaren. Het aantal mensen met een kunstgebit loopt ook om die reden dus erg hard terug. Bij mensen onder de 50, en zeker bij mensen onder de 30 jaar is een kunstgebit een heel zeldzaam iets. Enkel bij hen die echt geen waarde hechten aan hun tanden en hun tanden stelselmatig hebben verwaarloosd, kan een kunstgebit een gemeengoed zijn geworden. Daar hebben ze dan echter wel zelf voor getekend.

 

Ga voor kwaliteit

 

Wat betref tandartsenpraktijken Den Haag is het heel simpel: er is veel keus, kies daarom voor kwaliteit. Er bestaan veel tandartsen in de regio Den Haag, zoals http://www.tandarts-zuidholland.com er één van is. Maar dit is wel een heel goed aangeschreven tandarts, en daarom dan ook sterk aan te raden voor uw tanden. Kies daarom niet voor een kunstgebit op vroege leeftijd, maar kies voor gezond tandvlees in een gezond gebit.

tandartszh

You may also like...