Cryptocurrency kopen

Je wilt natuurlijk cryptocurrency kopen, daarom ben je hier. Er zijn inmiddels verschillende mogelijkheden om dit vrij eenvoudig te kopen. Het aanbod van platformen groeit alleen en het wordt steeds makkelijker gemaakt gelukkig. Via de filter op onze websites kun je eenvoudig jouw wensen filteren en de beste cryptocurrency exchange vinden op deze manier. Het is namelijk van belang de beste crypto exchange te vinden, gezien je hierdoor niet uren en dagen bezig bent om uiteindelijk bitcoins of andere cryptocurrencies te kopen.

Cryptocurrency kopen via iDeal in Nederland

Via iDeal cryptocurrency kopen is het meest eenvoudig in Nederland. Net als webshops en websites werkt iDeal het beste in Nederland, gezien de snelheid van een transactie. De meeste kiezen dan ook voor deze vorm van betaling. In Nederland zijn er diverse exchanges waar je eenvoudig cryptocurrency kopen kunt via iDeal gelukkig. In de filter boven in zie je waarschijnlijk al langs komen. Zo kun je eenvoudig bitcoin kopen via Litebit, Bitonic en Btcdirect bijvoorbeeld.

Ook zijn er mogelijkheden om via Paypal cryptocurrency te kopen, dit is vaak minder betrouwbaar. De meest betrouwbare exchanges bieden deze betaalmethode niet aan.

Hoe en waar kan ik cryptocurrency kopen?

Dit is iets wat ingewikkelder. Niet elke exchange heeft namelijk een eigen wallet. Daarom is het als beginner erg fijn om gebruik te maken van een goede bitcoin exchange dat een eigen wallet heeft, zoals bijvoorbeeld Litebit. Dit betekent dat je direct kan kopen met iDeal en de coins in je account staan. Litebit heeft een eigen wallet, maar Bitonic en Btcdirect bijvoorbeeld niet. Om hier te kopen zul je ook een bitcoin wallet moeten installeren of een account moeten aanmaken op een echte cryptocurrency handelsplatform zoals Binance of Hitbtc. Deze crypto exchanges hebben namelijk wallets voor elke coin op het platform omdat je hier echt kan handelen.

Het is daarom erg belangrijk goed te filteren in onze tool hierboven, zodat je een geschikte exchange vindt welke aansluit op jouw wensen.

Als je alleen bitcoin wilt kopen, dan is het eenvoudiger dan als je wilt handelen. Daarom zullen we het handelen wat verder uitlichten.

Beste bitcoin exchange om te handelen

Handelen in bitcoin en andere cryptocurrency is iets wat complexer dan het kopen en bewaren (holden). Daarom moet je hier goed rekening mee houden en natuurlijk weten dat dit ook meer risico met zich meeneemt. Wees hier dus bewust van.

Als je serieus wilt handelen/traden in verschillende crypto coins dan is het verstandig om ten eerste accounts aan te maken op diverse crypto exchanges. Maak daarom een account aan op Hitbtc, Binance, Kucoin, Bitfinex en eventueel andere. Hoe meer accounts je hebt, hoe meer je de mogelijkheid hebt om te traden op verschillende exchanges. Niet elke exchange heeft namelijk elke cryptocurrency. Dit kan betekenen dat één exchange bijvoorbeeld twintig andere coins heeft tussen het aanbod en dat je deze alleen kunt handelen bij een specifieke exchange op dit moment. Dit kan natuurlijk veranderen op elk moment als de coin op meer exchanges en handelsplatformen komt.

Om te starten met handelen is het dus verstandig om meerdere accounts te hebben bij cryptocurrency exchanges. Wij raden daarom ook alleen de beste cryptocurrency exchanges aan op onze website welke uitvoerig zijn getest door duizenden gebruikers en een goede reputatie hebben opgebouwd.

Nadat je de accounts hebt aangemaakt is het tijd om te starten met het kopen van bitcoin. Gezien elke coin te traden is met bitcoin of ethereum, is het altijd verstandig één van deze twee te kopen. Gezien cryptocurrency tegen deze worden gehandeld. Je kunt bitcoin kopen bij diverse handelsplatformen welke je boven in de filter ziet, tijdens het kopen kun je een bitcoin adres invullen. Hier vul je dan het adres van de bitcoin wallet in van de exchange.

Hoe vindt je deze bitcoin wallets?

Dat is gelukkig niet zo lastig. Bij elke exchange vindt je een pagina met ‘Wallets’. Vaak vindt je in dit het menu al. Hier kun je op deposit klikken, wat letterlijk betekent storten. Nadat je hier op klikt vindt je een adres, dit adres moet je kopieren en plakken op de website waar je bitcoin wilt kopen. Belangrijk is om altijd het adres goed te controleren, gezien het sturen naar het verkeerde adres kan betekenen dat je het kwijt bent.

Nadat je de bitcoin dus koopt bij één van de Bitcoin sites en ze stuurt naar de bitcoin/crypto exchange kan het even duren voordat het zichtbaar is. Dit kan tot circa 24 uur duren, maar is in de meeste gevallen slechts een aantal uur.

Nadat bitcoin of ethereum gearriveerd is op het cryptocurrency handelsplatform kun je hiermee traden. Dit betekent dat je deze coins kan inruilen voor een andere altcoin. Via de exchange kan je zoeken naar een specifieke coin en kan je dus je bitcoin omruilen hiervoor. Nadat je de prijs en het aantal invult wordt de order geplaatst in de orderbook. Als deze dan voldaan wordt zal je de nieuwe coin zien in je wallet in het account. Het kan ook zijn dat je order niet voldaan wordt als je bijvoorbeeld een te lage prijs hebt ingevuld waar niemand het voor verkoopt.

Bitcoin brokers in Nederland

Naast een gewone cryptocurrency exchange Nederland bestaat er ook een bitcoin broker. Het is belangrijk om te weten dat dit verschillend is dan een exchange. Het grootste verschil is dat je met een broker speculeert op de koerswaarde van bitcoin en feitelijk geen bitcoin bezit. Met een exchange of wallet ben je in het bezit van je coins, met een cryptocurrency broker handel je alleen op de prijs van de betreffende cryptocoin. Dit kan betekenen dat je speculeert op wat de prijs in de toekomst gaat doen, dit kan betekenen dat je zowel speculeert op een daling als een stijging. Gezien deze manier van handelen veel meer risico met zich mee brengt.

De top bitcoin brokers

Er zijn een aantal verschillende bitcoin brokers. De beste bitcoin brokers welke wij kunnen aanraden zijn:

  • Plus500
  • eToro
  • Bitmex

Al deze cryptocurrency brokers zijn betrouwbare platformen. Belangrijk om te weten is dat hier vaak een minimum drempel is om te starten, dit bedrag ligt rond de 100 euro. Bitcoin kopen kan normaliter voor lagere bedragen. Voordat je start is het goed om te weten dat handelen op deze wijze meer risico’s met zich mee brengt. Het kan daarentegen ook veel meer rendement brengen gezien er mogelijkheden bestaan om meerdere keren het bedrag te verdubbelen wat je inzet, waar logischerwijs meer risico in zit.

Reviews en ervaringen van elke crypto exchange

Op Bitcoinexchangenederland.nl bieden we de optie om een review te plaatsen bij elke exchange. In totaal vindt je meer dan twintig verschillende cryptocurrency exchanges. Overal vindt je informatie over waar het bedrijf is gevestigd, wat de kosten zijn en hoe het in zijn werking gaat. Op deze wijze kun je eenvoudig informatie vinden over de specifieke exchange waarin je geïnteresseerd bent en kun je diverse bitcoin exchanges vergelijken. Zo weet je direct waar je eenvoudig een account kan aanmaken om bitcoins te kopen, om te handelen in cryptocurrencies of te handelen en speculeren op de bitcoin koers.

Bitcoin Exchange Nederland
Beoordelen