Afvallen met het Paleo dieet

Het Paleo dieet, ook bekend als het Oerdieet, is een van de populairste diëten nu op de markt. Vooral in Nederland kent dit voedingsplan veel aanhangers dankzij de simpele opbouw en vele gezondheidsvoordelen. Het is niet alleen een effectieve manier van afslanken, maar je kunt je gezondheid ook verbeteren door volgens de Paleo principes te eten.

Maar wat houdt het Paleo dieet in? Volgens de bedenkers van dit dieet kan ons spijsverteringsstelsel onze huidige manier van eten niet aan. We eten nu teveel bewerkt voedsel, kunstmatige suikers, zuivel en granen. Dankzij deze moderne manier van eten zijn we nu dikker en veel minder gezond. Het beste kunnen we eten als hoe onze voorvaders dat hebben gedaan in de oertijd.

Op het Paleo dieet eet je daarom voornamelijk onbewerkt en het liefst vers voedsel. Denk aan rauw of ongekookte groenten, fruit, noten, vlees en vis. Dit dieet kent wereldwijd zoveel aanhangers dat er zelfs Paleo restaurants zijn verrezen in Amerika die gerechten volgens de richtlijnen van het Oerdieet klaarmaken. In Hollywood vooral is dit dieet een ware rage onder de sterren. Volgens velen is Paleo niet slechts een dieet maar een manier van leven.

Een van de voornaamste redenen waarom het Paleo dieet zoveel aanhangers heeft is omdat je het lekker makkelijk kan volhouden. Je wordt niet gedwongen om drastisch minder kcal te consumeren voor een specifieke periode. Het is geen crashdieet waarbij je binnen 1 week 10 kg kan kwijtraken om vervolgens binnen 2 weken 20 kg aan te komen. Nee, het Paleo dieet leert je gezonde voedingskeuzes maken zodat je consistent en blijvend gewicht verliest. Je voelt je energieker, vitaler en dat alles dankzij een makkelijk te volgen voedingsplan.

Op het Paleo dieet is het niet alleen belangrijk dat je de juiste voedingsitems eet, maar de manier waarop je de gerechten klaarmaakt speelt ook een belangrijke rol. Je voedsel verliest best veel van de belangrijke mineralen, enzymen en vitaminen tijdens het proces van koken. En dit moet je niet hebben. Je wilt juist zoveel mogelijk van deze nutriënten naar binnen krijgen. Gelukkig zijn er ontelbaar vele Paleo-vriendelijke recepten online en in boeken te vinden. Door volgens deze recepten te koken verklein je de kans dat die belangrijke nutriënten verloren gaan. Veel van de etenswaren waar je aan gewend bent hebben nu een Paleo-versie. Je hoeft je dus niet beperkt te voelen. En het is ook leuk om te experimenteren met eigen bedachte recepten, wanneer je de principes van dit dieet onder de knie hebt.

You may also like...