Acne behandeling volwassenen – Wat is de oorzaak?

Heb je last van een onzuivere huid? Hierbij kun je denken aan een vette huid of acne. In veel gevallen kun je daar iets aan doen. Wil je niet gelijk voor een acné behandeling naar de dermatoloog. Maak dan gebruik van onze tips. Met acné producten kun je al een groot deel van het probleem oplossen. Voor acne bij volwassenen is behandeling ook zeker goed mogelijk!

Wat is acne

Acne is een verzamelnaam van enige, onderling verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg door de talgklier van de haarzakje.

4 tips bij acne

  1. Dagelijks reinigen van de huid. Maar gebruik de juiste producten die de huid niet uitdrogen. Ook boenen en schrobben maken het vaak alleen maar erger. Laat je goed adviseren over de juiste producten voor je huid.
  2. Eet gevarieerd. En laat varkensvlees, zuivel en junkfood staan. Vooral vers fruit, groente en volkorenproducten
  3. Je kunt puistjes heel goed behandelen met waterstofperoxide. Wat? Waterstofperoxide op je gezicht? Dat klinkt nogal vreemd inderdaad. Ren nu niet meteen naar de badkamer of de fles met waterstofperoxide te pakken, waarmee je gisteren nog je haar geblondeerd hebt. Dat is namelijk veel te sterk en als je dat op je gezicht doet krijg je een geïrriteerde huid. Je kunt dit bij de drogisterij of de apotheek kopen in een 3% oplossing. Het spul wordt vaak door doktoren gebruikt om huid te ontsmetten. Als je het aanbrengt op je onzuivere huid, is het verstandig het daarna schoon te wassen met water. Let op, gebruik daarbij geen zeep.
  4. Als je klaar bent met je huid schoonmaken, kun je een verzachtende lotion aanbrengen die zwavel bevat. Deze zal de acné helemaal uitdrogen en doodt de aanwezige bacteriën op je gezicht. Dit hoef je niet direct af te spoelen en kun je rustig de hele nacht laten zitten. De volgende ochtend is het raadzaam je gezicht even af te spoelen met water. Zo was je alle vuiligheid en dode huidcellen eraf.
  5. Je kunt ook kiezen voor een gezichtsbehandeling bij de huidtherapeut Utrecht. Zij geven je een persoonlijk advies op maat, gebaseerd op jouw huidtype.

Hormonale acne

Hormonale acne wordt veroorzaakt door een onbalans van hormonen in je lichaam. Deze puistjes komen van binnenuit, niet door invloeden van buitenaf. Hormonale acne wordt veroorzaakt door wisselende oestrogeen -, testosteron -, en androgeenlevels. Deze hormonen zijn aanwezig in je lichaam. Qua behandeling volg je dezelfde stappen als bij een andere vorm van acne. Dan heb je het meeste kans op succes en een schone rustige huid.

Acne behandeling bij kliniek

Een acne behandeling in een kliniek kan bestaan uit microdermabrasie, peelings, dieptereiniging en laser.

You may also like...